THE LIVESAYS – NOT WHAT I BARGAINED FOR

Artiest info
Website
facebook
 

Billy ‘William’ Livesay is de centrale figuur als zanger, songschrijver en leadgitarist bij de vijfkoppige rock- en Americanamuziek spelende formatie ‘The Livesays’ uit Zuid-Florida, naast Victor ‘Cuqui’ Berrios op Hammond B3-orgel, Tim Murphy op piano, de Cubaanse Jorge Laplume op basgitaar en Howard Goldberg op drums. Met die groep werden er in het verleden al vier albums opgenomen, te beginnen met debuutplaat “Rose Colored Glasses” in 2011, gevolgd door “Faith, Hope & Love” uit 2014, “Hold On…Life Is Calling” uit 2016 en “The Rhythm Of Love And Dysfunction” uit 2020.

Muziekkenners zijn misschien wel op de hoogte over het muzikale verleden van Billy Livesay die gedurende twaalf jaar als leadzanger en gitarist deel uitmaakte van de formatie ‘Temple Of Soul’, de begeleidingsgroep van de veel te vroeg overleden Clarence Clemons die alweer gekend is als de geweldige saxofonist uit Bruce Springsteens’ ‘E Street Band’. Ook de vier andere bandleden van ‘The Livesays’ zijn doorwinterde professionals met een rits aan deelnames in diverse rockgroepen. In de vakpers wordt hun werk dan ook eerbiedig vergeleken met rocksterren als Bob Seger, Tom Petty, Bruce Springsteen, Bryan Adams en John Mellencamp.

Wij zullen hun nieuwste album “Not What I Bargained For” hier dan ook heel kritisch onder de loep nemen om te zien of al die lovende vergelijkingen ook wel blijken te kloppen. Op deze plaat brengen ze gedurende zo’n vijftig minuten twaalf songs waaronder twee covers. De eerste cover is van het nummer “Hold Me” van Jack Little uit 1933 dat daarna ook gecoverd werd door P.J. Proby in 1964 (met Jimmy Page op gitaar) en door B.A. Robertson en Maggie Bell in 1981. De tweede gecoverde song is waarschijnlijk veel beter gekend bij het grote publiek want de rockballad “If I Should Fall Behind” van Bruce Springsteen dateert uit diens album “Lucky Town” van 1992.

Wij selecteerden twee andere nummers uit “Not What I Bargained For” om u via de bijgaande video’s kennis te laten maken met ‘The Livesays’, te beginnen met de catchy swingende albumopeningstrack “Two Sides” als ‘lyrics video’, gevolgd door een audiovideo van “What I Bargained For”, een verwijzing naar de albumtitel. In de ballads “Show A Little Honesty”, “In A Small Town” en “Can’t Stop The Talking” etaleert Billy Livesay zijn klasse als zanger en zijn lichtjes hese stem kleurt daarna ook nog de rock’n’roller “Hold Me” en het met bluesklanken geïnjecteerde “In Troubled Times”. Leuk plaatje!

(valsam)