JESSE STRATTON BAND – FAMILY & FRIENDS

Artiest info
Website
facebook - spotify

 

“His songs are straightforward and unambiguous…”

Met aanstekelige alt country, Americana en Texas Hill Country Blues verwent de Jesse Stratton Band het publiek al jaren in Midden- en Zuid-Texas, de Texas Hill Country. Naast frontman Jesse Stratton (zang, gitaar, sax, harmonica) maken ook Tony Garossino (lead gitaar), Lyndsey Torrez (bas) & Kenny Martinez (percussie) deel uit van het getalenteerde viertal. De JSBand werd opgericht in 2014, oorspronkelijk als een duo met Stratton & Martinez.

De band bracht sinds ‘…Where It All Began’ hun debuut in 2016,  in oktober van het voorbije jaar hun derde studioalbum ‘Family & Friends’ uit. Het is een verhalende compilatie van de relaties die we met anderen delen, terwijl we door de steeds veranderende wateren van het leven navigeren. De nummers op het album -ze zijn rechttoe rechtaan en ondubbelzinnig- zijn op een herkenbare manier door Jesse geschreven en reflecteren zijn songwriting-capaciteiten in volle bloei. De instrumentatie van de band is overal gelaagd en boeiend en weerspiegelt de muzikaliteit van de band.

Frontman Jesse Stratton speelt al muziek op zijn tiende. Hij begon met de saxofoon, wat hem uiteindelijk een studiebeurs opleverde voor muziekcompositie en muziek business. Later kwamen daar ook nog gitaar en harmonica bij. Songwriting is daarnaast altijd een passie geweest en ze zingen een doel met betekenis en bron van inspiratie. Zijn oudste zoon, die saxofoon leert en soms de harmonieën op het podium zingt, lijkt al in zijn voetsporen te volgen.

Dat Jesse ook een familieman is voor wie zijn vrouw en vier kinderen voorgaan, kon je uit de titel afleiden. ‘Family & Friends’ vat dit in enkele nummers prima samen. “Slow it Down” is daarom een veel betekend nummer, dat zijn nadruk op het belang van iedere dag benadrukt. Hij wil er iedere dag voor zijn kinderen zijn, wat zowat het tegenovergestelde is van John Forgety’s visie in zijn 1972-hit “Someday Never Comes”. “Port Aranas Breeze” valt op door de het reggae-sfeertje. Het is een van de favoriete vakantiebestemmingen van het gezin. “Lucky (for Mom & Dad)” is gewijd aan zijn vader en moeder. Het werd uitgebracht op YouTube als muziekvideo en bevat oude homevideo's, waaronder het moment in 1994, toen een pre-adolescent Jesse Stratton een akoestische gitaar kreeg van zijn vader. Verder behoeven “Growing Old Together”, “Think of You (for My Children)”,  “People to See”, “Blue Skies & BBQ” en “Rainy Day” hier weinig woorden.

In de opener “2325” is de sax opmerkelijk. Het korte instrumentaal leidt naar het uitbundige “Rodeo Dust”, een nummer over het plezier om naar de plaatselijke kermis te gaan en te genieten. Het is het favoriete nummer van Jesse’s achtjarige dochter. Naast de sax is er als instrument ook de mondharmonica. Op “Fredericksburg” en is zijn blazen bijzonder effectief en ietwat melancholisch en de sax solo in de outro erg knap. Roadsongs zijn in het uitgestrekte Texas heel belangrijk omdat rijden van plaats naar plaats, een onderdeel van het dagelijks leven is. “Big Empty Highway” is er een, waarin het gaat over "uitgaan en de mensen zien van wie je houdt…".

“’Family & Friends’ by the Jesse Stratton Band is a distinctly Texan album in which family items come first…” (ESC for Rootstime)

Eric Schuurmans

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: JESSE STRATTON BAND
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Album tracklist: 01. 2325 – 02. Rodeo Dust – 03. Missing It – 04. Big Empty Highway – 05. Fredericksburg – 06. Growing Old Together – 07. The Mountain – 08. A Hot Dog & a Bear – 09. Lucky (for Mom & Dad) – 10. Port Aranas Breeze – 11. People to See – 12. Slow it Down – 13. Think of You (for My Children) – 14. Blue Skies & BBQ 15. Rainy Day | Music/Lyrics by: Jesse Stratton, w/ or as [noted] © 2021 | Album credits: Jesse Stratton: vocs, guitar, sax, harmonica / Tony Garossino: lead gitaar / Lyndsey Torrez: bass / Kenny Martinez: percussion

Discography JESSE STRATTON BAND : Family & Friends [2021] | Through the Night [2020] | Live in Wimberley [2019] | Traction [2018] | …Were it all Began [2016] |