KINGA ROSE – VISION

Artiest info
Website
facebook
Label: The Grund Club Records

De in Hongarije geboren zangeres en songschrijfster Kinga Rose woont al sinds enkele jaren in Luxemburg waar ze in de loop van de voorbije twee jaar een aantal keren een live-optreden mocht geven voor enkele radiostations in het Groothertogdom en waardoor ze de aandacht wist te krijgen van de lokale muzikant en producer Lata Gouveia en Charles Stoltz.

Zij nodigden haar uit om voldoende liedjes te schrijven voor het opnemen van een eerste soloplaat, hetgeen nu geleid heeft tot het tien songs tellende album “Vision” dat deze week op de platenmarkt zal verschijnen. Kinga Rose is een klassiek geschoolde pianiste die in Hongarije het zingen van jazzmuziek studeerde aan het ‘Etud’-conservatorium en nu het spelen van jazzpiano leert aan het ‘Luxembourg City Conservatorium’.

Haar eigen composities zijn een mix van klassieke muziek, jazzmuziek, Oost-Europese muziekgenres en popmuziek in de stijl die we het best kennen van werk van o.a. Norah Jones of Tori Amos. Deze verzameling van diverse muzikale invloeden zorgen voor een heel eigen geluid van Kinga Rose op haar debuutplaat “Vision”. U kunt dit zelf vaststellen op de twee bijgevoegde video’s van liedjes uit dit album met eerst single “If I Can’t Breathe” en daarna de albumopeningstrack en tweede single “Weeping Willow” met knap strijkerswerk van Anik Schwall op cello en Ryoko Yano, Sebastien Grebille en Ilan Schneider op violen en viola.

Kinga Rose begeleidt zichzelf op piano bij de nummers “Run Away Child”, “Cosmic Love”, het soulvolle ‘Motown’-achtige “Come Baby” en albumtiteltrack “Vision”. Bij het nummer “How Else” worden even alle teugels losgegooid voor een swingende rocksong die onlangs als derde single uit dit album werd gelanceerd.

De meest naar traditionele jazzmuziek refererende nummers staan achteraan op deze plaat met “Girl In A Long Skirt” met knap pianospel door Kinga Rose en dynamisch drumwerk van Gilles Bernard en ook met “Boat On The Sea” en albumafsluiter “Fire In Your Eyes”. Dit is ongetwijfeld een heel leuke aanwinst voor de liefhebbers van moderne pop- en jazzmuziek en wij kijken alvast uit naar wat Kinga Rose hierna nog zal gaan uitbrengen op eventuele volgende platen.

(valsam)