KEN DUNN – ANTHOLOGY, VOLUME 1

Artiest info
Website
facebook
Label: Trespass Music

“Anthology, Volume 1” is de titel van een nieuwe plaat van de Canadese folk- en countryzanger en songschrijver Ken Dunn uit het stadje Gibsons in de provincie British Columbia. ‘Anthology’ betekent ‘compilatie’ of ‘bloemlezing’ en dat is dan ook wat er aangeboden wordt aan de muziekliefhebbers op dit album. In totaal krijgen we twintig liedjes van Ken Dunn; meerdere songs uit zijn soloalbums van de voorbije 25 jaar, maar ook uit de periode dat hij nog liedjes uitbracht waarop ‘The Good Friday String Quartet’ met vier leden uit het ‘National Ballet Of Canada Orchestra’ meespeelden.

We krijgen eveneens enkele nummers te horen van ‘Gypsy Starfish’, de folkgroep die Ken Dunn vormde met zijn levenspartner Anna Green en met gitarist Dean Drouillard en percussionist Mark Mariasch, naast een paar songs die hij opnam met folktroubadour Denny Kennedy uit Los Angeles. Daarenboven werden er ook enkele nooit eerder uitgebrachte nummers en live-opnames aan de tracklijst van dit verzamelalbum toegevoegd.

Het begon voor Ken Dunn allemaal in 1994 toen zijn debuutalbum “Winds Of Emotion” werd uitgebracht. Daarna volgden de albums “Precious Life” uit 1996, “Time And Space” uit 2000, de EP “Sacred Water” uit 2014, een ‘Best Of’-cd “Pouring Rain” in juni 2015, “The Great Unknown” uit september 2015, “Wondrous Beauty” uit 2017 en “Live In L.A.”, een live opgenomen album dat begin 2019 op de markt werd gereleased. Zijn laatst uitgebrachte album was “Ashes In The Morning” dat in mei 2020 is uitgekomen. Er is dus meer dan voldoende materiaal voorhanden om deze selectie van twintig nummers voor “Anthology, Volume 1” te maken.

Op de ontelbare keren gecoverde folktraditional “St. James Infirmary” na werden alle nummers op deze plaat door Ken Dunn zelf van teksten en muziek voorzien. Twee van de 20 nummers geven we ter oriëntatie mee op de bijgaande video’s: eerst hoort u “One Last Question” uit zijn album “Time And Space” en daarna de bluesy song “Forsaken By These Blues” uit de cd “The Great Unknown”. Met zijn mooie stem - die soms op die van Neil Young lijkt - weet Ken Dunn veel emoties in zijn songs te brengen zoals in de nummers “If You’re Lost”, “Letter To My Son”, “Heart Of Mine”, “Arms Of Reason” en “By A Windowsill”. “Anthology, Volume 1” is zeer de moeite waard en doet ons alvast uitkijken naar een wellicht binnen afzienbare tijd volgende “Anthology, Volume 2”.

(valsam)