KAREN MORAND & THE BOSCO BOYS – GHOST HOTEL

Artiest info
Website
facebook
Label: Trespass Music

De zoetgevooisde stem van zangeres Karen Morand, de frontvrouw en songschrijfster van de Canadese alt.folk- en alt.countryformatie ‘Karen Morand & The Bosco Boys’ valt ons al meteen op bij het beluisteren van de eerste song op hun recente album “Ghost Hotel”. Het gelijknamige nummer dat u op de eerste video kunt horen weet de luisteraars direct bij het nekvel te vatten en dwingt hen zachtjes tot het verder luisteren naar de overige acht nummers op deze verrassend mooie plaat.

Bij die andere songs hoort zeker ook het op de tweede video te horen nummer “Beautiful Scars” thuis als één van onze favoriete tracks uit dit album. Het is dan ook al de derde single die uit dit op 1 februari 2022 uitgebrachte album werd getrokken. De in Toronto geboren en momenteel in Windsor, Zuid-Ontario wonende Karen Morand kan zowel poeslief zingen als met een krachtige soulstem en daarmee kleurt ze de verschillende nummers op dit album telkens weer iets anders in.

We moeten hier natuurlijk ook even vermelden wie ‘The Bosco Boys’ zijn: Aaron Verhulst speelt op elektrische en akoestische gitaar, mandoline en pedal steel, terwijl Benny Santoro voor drums en overige percussie zorgt en Karen Morand bij het zingen zelf op akoestische gitaar en piano speelt. Voor de opname van de songs op “Ghost Hotel” werden er eveneens een zestal gastmuzikanten in de studio uitgenodigd voor één of meerdere bijdragen op basgitaar, elektrische gitaren, mondharmonica en backing vocals.

Het allereerste album van Karen Morand kwam er in 2012 met de cd “Carry On” gevolgd door “I Think I’ll Lose My Mind Today” in 2014 en “Junkyard Heart” in 2016. In 2018 bracht ze de solo-EP “Every Flash Of Light” uit zonder haar begeleidingsgroep en ze maakte recent ook nog deel uit van het duo ‘Even The Bird Was Free’ waarbij ze samen met bluesartiest Manitoba Hal Brolund blues-, gospel- en Americana-liedjes zingt.

Het album “Ghost Hotel” kwam tot stand tijdens de veel te lange lockdownperiode veroorzaakt door de Covid-19-pandemie. Of die sfeer van eenzaamheid en afzondering ook doorklinkt in de songs op deze plaat kunnen we ondanks het nummer “Locked Down & Out” niet echt zeggen, maar we weten wel dat het geleid heeft tot enkele schitterende emotievolle ballads zoals de eerste single “Never Enough” en het nummer “Evangeline” die het immense talent van Karen Morand als songschrijfster bevestigen.

De uptempo gebrachte tweede single “Easy” valt bij ons voornamelijk op door het uitstekende mondharmonicawerk van Mike Stevens en de pedal steelgitaar van Aaron Verhulst kenmerkt de daarna volgende ballad “Neverland”. Als we bij de achtste track “Smoke & Fire” op het album “Ghost Hotel” zijn aangekomen beginnen we te beseffen dat deze cd met zijn 34 minuten voor negen songs eigenlijk niet lang genoeg duurt. Maar gelukkig worden we helemaal aan het einde nog één keer gelukkig gemaakt met een heerlijk aromatisch geurend kopje “Coffee” in een uitermate catchy en meezingbaar bluegrassnummer met Aaron Verhulst deze keer uitstekend spelend op zijn mandoline.

(valsam)