PI JACOBS – LIVE FROM MEMPHIS

Artiest info
Website
facebook
Label: Blackbird Record Label

Het nieuwste album van zangeres en songschrijfster Pi Jacobs uit Los Angeles verschijnt in een vorm die ik nog nooit ben tegengekomen in mijn toch al vrij lange carrière als muziekrecensent. Op deze plaat “Live From Memphis” brengt zij acht zelfgeschreven nummers waarvan er drie samen met de hier zeer bekende singer-songwriter en producer Ted Russell Kamp werden gecomponeerd. Die drie nummers zijn “First Thing Tomorrow”, “Diana The Hunter” en “No Sin To Be Poor”.

Het speciale aan dit album is dat elk live gezongen liedje wordt voorafgegaan door een ellenlang persoonlijk verhaal dat Pi Jacobs (haar echte naam is Lisa Marie Jacobs) als een soort intro tot de daaropvolgende song gewoonweg vertelt. Het zijn vooral de vertellingen over haar jongere jaren, haar familiale relaties en haar levenslessen die zorgen voor een unieke benadering voor het opnemen van een plaat.

Die acht live ingezongen bluesrocknummers werden door Pi Jacobs zonder publiek opgenomen in de ‘Ditty TV-studios’ in Memphis, Tennessee met instrumentale begeleiding door Adam Hall op dobro, Zack Hall op basgitaar en Butch Norton op drums, terwijl Kel Pritchard en Brianna Sage voor backing vocals zorgden. Voor de video’s bij deze recensie hebben we geopteerd om enkel twee gezongen liedjes te weerhouden waardoor u achtereenvolgens kunt luisteren naar de songs “Good Things” en “First Thing Tomorrow”.

Pi Jacobs heeft in haar muzikale carrière sinds 2000 zes studioalbums uitgebracht met debuutalbum “Irrational” uit 2001, “Beat Mining In Dark Places” uit 2004, “The Curse Of The Songwriter” uit 2007, “Fire Horse Girl” uit 2009, “A Little Blue” uit 2017 en “Two Truths And A Lie” uit 2020 als laatste, met tussendoor ook nog twee EP’s “Urbanicana” uit 2013 en “Hi Rise Ranch” uit 2015. De liedjes die ze hier live brengt zijn zorgvuldig geselecteerd uit al deze albums. Ze treedt over de hele wereld op om haar songs te brengen voor een levend publiek. Hoe ze daarbij klinkt kunt u o.a. achterhalen door te luisteren naar de acht songs op “Live From Memphis” en de acht bijhorende persoonlijke verhalen moet u er dan deze keer maar bijnemen.

(valsam)