SARAH BORGES – TOGETHER ALONE

Artiest info
Website
facebook
Label: Blue Corn Music

 

Hoewel alt.country- en rock’n’roll-zangeres Sarah Borges uit Boston, Massachusetts al een achttal albums op haar conto heeft staan sinds ze in 2005 debuteerde met de plaat “Silver City” heb ik haar pas leren kennen in 2011 toen ze meezong met Ward Hayden van ‘Girls Guns And Glory’ op het swingende duet “1000 Miles” van hun album “Sweet Nothings”. De daaropvolgende kennismaking met deze frontvrouw van de punk- en alt.countryformatie ‘Sarah Borges & The Broken Singles’ dateert van begin vorig jaar en was alweer gelinkt aan haar vocale bijdrage aan de twee nummers “Trampoline” en “The Girl I Used To Know” op het album “Altitude” van de Amerikaanse singer-songwriter Kimon Kirk.

Het laatste soloalbum van de nu 43-jarige Sarah Borges dateert van 2018 en heette “Love’s Middle Name”. Daar heeft ze nu een opvolger voor klaargestoomd met tien nummers die ze componeerde in volle coronapandemie-tijden. De toepasselijke titel “Together Alone” verklaart enigszins hoe deze plaat tot stand is gekomen. Iedereen nam zijn stukje instrumentatie thuis op met verschillende drummers Ryan Rogers, John Perrin, Phil Cimino en Diego Voglino, bassisten Keith Voegele (Sarah’s liefje) en Keith Christopher en Rob Arthur op piano en Hammondorgel.

Vervolgens stuurde iedereen zijn bijdrage via internet naar producer Eric ‘Roscoe’ Ambel die we kennen van zijn werk bij ‘The Del Lords’, ‘The Yayhoos’ en Steve Earle’s begeleidingsband ‘The Dukes’. Hij voegde er zijn elektrisch gitaarspel en pianoklanken aan toe, mixte er Sarah’s zangpartijen en akoestisch gitaarspel bij en hij heeft zo elk individueel nummer op dit album afgewerkt. Deze voor ‘Covid-19’-tijden gebruikelijk geworden opnamemethode is echter niet hoorbaar voor de beluisteraar van dit album.

De tien nummers op “Together Alone” werden allemaal door Sarah Borges gecomponeerd, soms met de hulp van Eric Ambel en twee keer ook met bassist Keith Voegele als co-componist en vocalist. De albumopeningstrack “Wasting My Time” is een rockballad die voorafgaat aan het punkerig rockende “Lucky Day” dat u op de tweede video kunt beluisteren. Het nummer “Wouldn’t Know You” werd als tweede single uit dit album getrokken en is te horen op de eerste video.

Om de rekeningen te kunnen blijven betalen ging Sarah Borges tijdens de pandemie gedurende bijna twee jaar aan de slag als luchthavenkoerier om na haar dagtaak thuis in volle afzondering aan de liedjes voor deze plaat te gaan schrijven. Songs als “Something To Do”, rock’n’roller “She’s A Trucker” en de als ballad gepresenteerde titeltrack “Together Alone” zijn de daaruit voortvloeiende exponenten. Ook de songs ”13th Floor”, “You Got Me On The Boat” en het dynamisch rockende “Pretty Christine” zijn meer dan de moeite van het beluisteren waard. ‘Sarah Borges & The Broken Singles’ zijn intussen met volle overgave opnieuw begonnen aan live-optredens waarbij ze o.a. de tien tracks van “Together Alone” zullen brengen en zo deze veel te lange lockdownperiode definitief achter ons willen laten.

(valsam)