SEAN DEVINE – HERE FOR IT ALL

Artiest info
Website
facebook - spotify
 

 

Uit de West-Amerikaanse staat Montana hebben we in het verleden nog niet zo’n groot muzikaal aanbod op onze redactie mogen ontvangen. Daar brengt singer-songwriter Sean Devine nu wat verandering in door ons zijn nieuwe album “Here For It All” toe te sturen, zijn eerste plaat na een sabbatperiode van zes jaar die volgde op de release van zijn debuutalbum “Austin Blues” van eind 2015.

Sean Devine nam deze plaat op met een begeleidingsband ‘The Tone Deaf Hippies’ die bestaat uit bassist en albumproducer Josh Thompson, elektrisch gitarist Chris Claridy, gitarist Austin Tripp, pianist Drew Harakal en gastdrummer Anthony DiCello. Andere gastmuzikanten die een bijdrage hebben afgeleverd voor het album “Here For It All” zijn singer-songwriter, multi-instrumentalist en snarenvirtuoos Jeff Plankenhorn en cellospeler Steve Bernal uit Austin, Texas.

Hartenpijn veroorzaakt door enkele liefdesbreuken, zijn herwonnen geluk in de liefde en de talrijke zorgen die een mens kan tegenkomen in het leven vormen de overheersende thematiek in de negen folk- en countrysongs die Sean Devine componeerde voor “Here For It All”. De op de tweede video te horen albumtiteltrack zet als eerste nummer op het album meteen de toon met een song die gaat over de vreugde die hij heeft teruggevonden nadat hij opnieuw (voor de derde keer) is getrouwd na een pijnlijke scheidingsperiode.

Ook het tweede nummer “Crazy Too” gaat over die nieuwe liefde in zijn leven die hem elke dag weer opfleurt en blij maakt met haar opgewekte levenswandel waardoor hij zich terug zorgeloos en vrij als een vogeltje voelt wat hij dan ook bezingt in het nummer “I’m Free”. De songteksten zijn niet allemaal autobiografisch maar het is niet altijd even makkelijk voor de luisteraar om te achterhalen wat realiteit is en waar fictieve verhalen worden verteld. Dat geldt zo voor het nummer “Feelin’ Like An Old Piece Of Wood” en de ballad “Clay Buffs” die als eerste single uit deze plaat is verschenen en op de eerste video te beluisteren is. Ook in de zachtjes rockende countrysong “The Palomino Mustang” vertelt hij volgens ons zo’n fictief verhaal.

In het nummer “Texas And Tennessee” brengt Sean Devine een muzikale ode aan de grote artiesten uit de folk- en countrygeschiedenis door hun namen in de songtekst te vermelden. Zo noemt hij o.a. ‘The Carter Family’, Jimmie Rodgers, Hank Williams, Patsy Cline, Jim Reeves, Kris Kristofferson, Johnny Cash, Waylon Jennings, Willie Nelson, Guy Clark, Townes Van Zandt, Emmylou Harris en Steve Earle als muzikale voorbeelden en inspiratiebronnen voor zijn eigen keuze om aan een carrière als folk- en countryzanger te beginnen.

De akoestische gitaarspeler en verhalenverteller in Sean Devine duikt nadien nog twee keer op: eerst in de song “You Ain’t Coming Home” waarin hij vertelt over één van zijn twee afgesprongen huwelijken en nadien in de albumafsluitende song “Can I Get A Witness” die geen coverversie is van de Motown-soulklassieker van Marvin Gaye uit 1963 maar wel een volledig eigen compositie op de uitstekende tweede soloplaat “Here For It All” van deze getalenteerde singer-songwriter uit Livingston, Montana.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: SEAN DEVINE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.