THE HAWTTHORNS – TAROT CARDS AND SHOOTING STARS

Artiest info
Website
facebook
Label: Mule Kick Records

De oorsprong van de Amerikaanse formatie ‘The HawtThorns’ ligt in Los Angeles maar aangezien het echtpaar gevormd door Kirsten Proffit (KP Hawthorn) en Johnny Hawthorn op muzikaal vlak vooral in de richting van countrymuziek wilden werken verhuisden ze naar het Mekka van dat muziekgenre in Nashville, Tennessee. Voordien hadden beiden al genoten van een solocarrière met Kirsten die in 2006 haar soloalbum “Lucky Girl” uitbracht en Johnny Hawthorn die als multi-instrumentalist en producer drie soloalbums opnam en daarnaast ook nog deel uitmaakte van de groepen ‘Toad The Wet Sprocket’ en ‘Everclear’.

Het was nog in Los Angeles dat de geliefden en intussen gehuwden als duo ‘The HawtThorns’ in 2019 hun debuutalbum uitbrachten onder de titel “Morning Sun” met daarop zelfgeschreven Americana- en countryrockliedjes. Ze verhuisden begin 2020 naar Nashville vanwaar we nu we hun tweede album met de wat mysterieuze titel “Tarot Cards And Shooting Stars” mogen verwelkomen. Dat album telt tien nieuwe songs waarvan er ééntje een mooie coverversie is van het nummer “Lotta Love”, de klassieker van ‘Neil Young & Crazy Horse’ uit het ‘million seller’-album “Comes A Time” van 1978 en een song die daarna ettelijke keren gecoverd werd door andere artiesten zoals Nicolette Larson, Dinosaur Jr. en het duo ‘She & Him’ (Zooey Deschanel en M. Ward).

De overige bandleden van ‘The HawtThorns’ op deze plaat zijn Eliot Lorango op basgitaar, Sasha Smith op keyboards en Matt Lucich op drums, terwijl hier en daar ook mooi strijkerswerk te horen is van Kaitlin Wolfberg. Co-producer van het album “Tarot Cards And Shooting Stars” is Steve Berns die ook heeft meegeschreven aan drie van de tien songs op de plaat waaronder “Let’s Get Together” dat u op de eerste video in een live gebrachte uitvoering kunt beluisteren. De twee video is ook een live-vertolking door ‘The HawtThorns’ van het uptempo gebrachte countryrocknummer “On The Way”.

Het uitstekende gitaarspel van Johnny Hawthorn kunnen we al meteen horen in de zeer knappe openingstrack “All The Right Reasons” dat eveneens het loepzuivere zangtalent van Kirsten Profitt Hawthorn in de spotlights plaatst, iets wat we trouwens net zo goed in alle overige tracks op dit album kunnen horen. Uit het resterende aanbod aan nummers selecteren wij graag “Baby It’s A Gift” en de countryballads “One Human At A Time”, “When Georgia Cries” en het door het echtpaar harmonieus samen gezongen “The One That Got Away” als onze favoriete tracks uit dit alweer uitstekende tweede album van ‘The HawtThorns’.

(valsam)


10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: THE HAWTTHORNS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.