JORDI BAIZAN – THE LOVE IN YOU

Artiest info
Website
facebook
Label: Berkalin Records
Info: Hemifran

De roots van folkrockzanger en songschrijver Jordi Baizan liggen in Austin, Texas. Hoewel hij de Amerikaanse nationaliteit op zijn paspoort heeft staan is hij de zoon van ouders die afkomstig waren uit Cuba en Spanje en zelf is hij samen met zijn Mexicaanse vrouw inmiddels de vader van vier kinderen. In 2017 bracht hij zijn debuutplaat “Like The First Time” uit en twee jaar later volgde daar een tweede album op dat “Free And Fine” als titel kreeg en hier op deze ‘Rootstime’-recensiepagina’s uitgebreid bejubeld werd omwille van de knappe melodieën en de zinvolle songteksten.

Nog eens twee jaartjes verder zijn we aanbeland op het einde van 2021 na twee jaar van turbulente tijden omwille van de coronapandemie en de daaraan gekoppelde lockdownperiode. Jordi Baizan heeft die lange tijd in afzondering zo goed als mogelijk proberen te benutten door elf liedjes te schrijven voor zijn nieuwe derde plaat die “The Love In You” heet en die wordt opgedragen aan zijn vrouwtje Carmen, de liefde van zijn leven.

Vooraleer hij aan zijn solocarrière begon was Jordi Baizan gedurende heel wat jaren de leadzanger geweest bij de Texaanse Americana- en rockgroep ‘QandA’ (‘Questions And Answers’) waarmee in totaal drie albums werden uitgebracht. Net als bij zijn vorige plaat kon hij ook nu weer een beroep doen op de gerenommeerde folk- en countrytroubadour Walt Wilkins en op Ron Flynt van de powerpopgroep ‘20/20’ om de taak van albumproducers op zich te nemen.

De muzikanten die Jordi Baizan bij alle tracks op deze plaat begeleiden zijn bassiste Harmoni Kelley, drummer John Chipman en pianist Chip Dolan. Producer Ron Flynt speelt op Hammond B3-orgel en piano bij enkele nummers en Bart De Win laat zijn accordeon schitterend maar heel sober klinken op het albumafsluitende nummer “Take Your Time”. Op de video’s bij deze recensie kunt u luisteren naar twee liedjes uit “The Love In You”, zijnde de ballad “The Next Right Thing” en het wat meer ritmische “Caught Up And Tangled In You”.

Deze plaat werd in de ‘Jumping Dog Studio’ in Austin, Texas opgenomen en heeft nog een paar andere gastmuzikanten met Rich Brotherton die op tenorgitaar meespeelt op twee nummers en op Ierse bouzouki bij de song “My Namesake” terwijl Julie Carter de cello laat weerklinken in het liedje “Looking For A Heart”. Jordi Baizan weet ons al van bij de eerste song op deze plaat in te palmen in het daarvoor toepasselijke nummer “Palm Reader”. De onvoorwaardelijke liefde voor zijn vrouw wordt door Jordi Baizan lyrisch bezongen in de titeltrack “The Love In You”, in de mooie countryballad “Coffee With You In The Morning” en in het reeds vermelde “Caught Up And Tangled In You”.

We hebben bij zijn vorige plaat al aangegeven dat de stem en de muziek van Jordi Baizan ons doet denken aan folktroubadour James Taylor ten tijde van zijn succesvolle periode in de jaren ’70. Dat is nu niet anders bij het beluisteren van de liedjes op het album “The Love In You” en vooral dan bij de songs “Looking For A Heart”, ”The Way Of The World” en “A New World”. Deze vriendelijke Texaanse singer-songwriter mag wat ons betreft elk jaar een nieuwe plaat op de markt brengen als de songs daarbij van eenzelfde hoogstaande kwaliteit zijn als op “The Love In You” en op zijn vorige album “Free And Fine”.

(valsam)
“With a voice and music reminiscent of folk troubadour James Taylor, the Austin, Texas based singer-songwriter Jordi Baizan is offering thirteen new songs on his third album ‘The Love In You’ that follows on the record “Free And Fine’ from 2019. All tracks are telling positive stories that are presented on sweet melodies and many of these songs are dedicated to the love of his life, his Mexican wife Carmen.“ – www.rootstime.be

 


10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: JORDI BAIZAN
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.