JUDY NAZEMETZ – MEAT BIRD IN BEIGEVILLE

Artiest info
Website
facebook
Info: Hemifran

Met enige fierheid kan ik deze recensie beginnen met te vertellen dat we alle officiële studioalbums van de Amerikaanse actrice, zangeres en songschrijfster Judy Nazemetz uit Los Angeles op deze pagina’s al hebben mogen evalueren en recenseren. Dat was het geval voor haar debuutplaat “Variety Pak” uit 2014 en voor diens opvolger “Balancing Act” uit 2017. Vorig jaar in oktober bracht ze ook nog het EP-tje “Christmas Cheer” uit waarmee ze mikte op de feestelijkheden aan het jaareinde. Het zal u dan allicht ook niet verbazen dat deze dame ons ook haar derde plaat “Meat Bird In Beigeville” heeft toegestuurd met het verzoek om er onze mening over neer te pennen.

“Meat Bird In Beigeville” is een album waarop Judy Nazemeth dertien nieuwe zelfgepende liedjes heeft opgenomen in de ‘Native Music Studio’ in de wijk Van Nuys van de San Fernando-regio nabij Los Angeles, Californië. Multi-instrumentalist Chad Watson was de producer die bovendien ook op allerlei instrumenten meespeelt bij de nummers op deze plaat. Eddie Hedges en Brad Swanson zorgen voor het bespelen van drums en overige percussie en een opvallende naam bij de twee bluesrockers “Let Your Gray Grow Out” en “Fast Track Santa” is die van de 78-jarige Britse leadgitarist Albert Lee. Ook Dave Bernal op mondharmonica is voor ons geen onbekende naam. Hij speelt mee op de tracks “Diggin’ A Hole (Dave’s Song)” en “The Shadow Of The Bird”.

De albumtiteltrack “Meat Bird In Beigeville” kunt u beluisteren op de eerste audiovideo terwijl de twee video een audio-opname is van de bluesy song “Cooped Up” waarbij Chad Watson op piano speelt en Steve Bauman op trompet meeblaast. Andere tracks die wij heel beluisterenswaardig vinden zijn “Forget Jeanette” met geluiden van castagnetten, triangel en accordeon, countryballad “I’m Just Sayin’” met Dean Parks op pedal steelgitaar, het walsende duet met Anthony Crivello in “It Seems Forever Ago”, het op allerlei percussie drijvende “Hugging At The Market” en het rockende “I Wanna Be A Minuteman”.

Judy Nazemeth is niet meer van de allerjongsten, maar misschien kennen fans van ‘The Jay Leno Show’ op NBC-televisie haar wel want ze speelde daarin meer dan 100 keer mee als ‘Nurse Broadbottom’ waarbij ze Jay Leno o.a. attent maakte op zijn aankomende prostaatonderzoek en als nieuwe moeder niet minder dan 36 babies kreeg tijdens de show. Ze zong in deze show soms ook een humoristisch weerbericht, kerstliedjes en zelfs een mini-musical die “Obama-Mia” heette en op grappige wijze gebaseerd was op de ABBA-hit “Mama Mia”. Ze is dus van vele markten thuis en nu ook weer als zangeres en songschrijfster voor haar derde album “Meat Bird In Beigeville”.

(valsam)

“It may be clear that nobody has to teach the L.A.-based comical artist Judy Nazemetz how to write qualitative songs, whether they are in comedy style or dealing with more serious topics. She has now released her third album ‘Meat Bird In Beigeville’ as a successor to her previous records ‘Variety Pak’ from 2014 and ‘Balancing Act’ from 2017.” – www.rootstime.be

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: JUDY NAZEMETZ
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.