DIZZY BOX NINE – LAST CALL BEFORE THE FALL

Artiest info
Website
facebook
Label: Trueno Records

‘Dizzy Box Nine’ is de naam van een Amerikaans indie rockkwartet uit Los Angeles, Californië bestaande uit zanger, gitarist en songschrijver Randy Ludwig, gitarist Tony Robles, bassist Joaquin Sierra en drummer Amos Przekaza. Zij brengen met het album ”Last Call Before The Fall” twaalf eigen rocknummers uit die hier en daar elementen uit de pop-, rock- en punkmuziek bevatten. Deze nieuwe plaat van de in 2016 opgerichte groep en de opvolger van hun in 2020 verschenen plaat “Faster Than Anticipation” begint met het vrolijk swingende nummer “Name” gevolgd door het melodieuze “Show Me Everything That You Are”.

Wie houdt van de muziek van bands als ‘The Ramones’, ‘The Refreshments’ of ‘Blink 182’ zal hier zeker ook wel zijn gading kunnen vinden in melodierijke uptemponummers zoals de nieuwe single “GPA”, “Check-In”, “Mississippi Rain”, “17 Seconds”, “Fire” en “Sunset”. Het resterende aanbod bestaat uit ‘feel good’-songs zoals “1978”, “Everything” en het op bijgaande audiovideo te beluisteren liedje ”Coca-Cola”.

Wij kunnen ons voorstellen dat degenen die een optreden van ‘Dizzy Box Nine’ bijwonen met een goed gevoel naar huis kunnen gaan en het leven door een positieve roze bril zullen gaan bekijken. Dergelijke ‘fun’-muziek helpt ons in deze moeilijke tijden om het licht aan het einde van de tunnel waar te kunnen nemen. Dat we daar tegenwoordig allemaal wel wat nood aan hebben zal misschien kunnen bijdragen tot het overzeese succes van deze Californische band die plezier maken hoog in het vaandel lijkt te dragen. ‘Let The Good Times Roll’!

(valsam)