DAN ASHLEY – OUT THERE

Artiest info
Website
facebook
Label: Seismic Shift Entertainment

Dan Ashley is een muzikant uit de regio van San Francisco Bay die in de Verenigde Staten trouwens nog veel bekender is als televisiejournalist en nieuwsanker hetgeen hij al sinds 1995 doet voor KGO-TV, één van de televisiekanalen van het beroemde ABC-netwerk. In die hoedanigheid heeft hij al enkele Amerikaanse presidenten zoals Barrack Obama en George W. Bush mogen interviewen. Maar wij gaan hier wat van naderbij met hem kennismaken omwille van zijn stevig uit de hand gelopen hobby als singer-songwriter en performer van country-, rock- en Americana-muziek.

Die liedjes componeert hijzelf samen met zijn vriend, producer en multi-instrumentalist Bill Bentley die op zijn recente debuutalbum “Out There” meespeelt op gitaren, basgitaar en keyboards. Andere instrumentalisten die bij de opname van deze plaat in de studio aanwezig waren zijn drummer Mike Vanderhule van de hardrockband ‘Y & T’, naast Deb Ashley, zus van en violiste op de nummers “Lucky Stars” en “Better Life” en pianist Ben Flint op “Lucky Stars”. De backing vocals op enkele tracks worden verzorgd door de bevriende singer-songwriter Cornell ‘CC’ Carter en door de dames Angela Ashley en Angeline Bentley.

Dan Ashley treedt ook regelmatig op met zijn eigen groep met o.a. een jaarlijks terugkerende show voor het goede doel zijnde de non-profit-organisatie ‘Rock The CASA Foundation’. Daarbij nodigt hij telkens enkele bekende en bevriende muzikanten en groepen uit om hun steentje voor dit doel bij te dragen. In dat selecte vriendenkringetje waarmee hij zelf ooit heeft opgetreden vinden we o.a. Narada Michael Walden, Eddie Money, Melissa Etheridge en Dionne Warwick terug.

Uit het album “Out There” hebben we voor u twee songs geselecteerd voor de video’s bij deze recensie, te beginnen met de rockende eerste single “What Really Matters” en gevolgd door het gezapig voortkabbelende “We Stayed Home”, de nieuwste single met een catchy refreintje. De openingstrack “River City”, de tweede single “Redbud Road”, het vlot meezingbare “Da Na Na Na Na” en “Feel The Heat” vertonen volgens ons toch wel wat gelijkenissen met de uptempo gebrachte rocksongs die we kennen van artiesten als John Mellencamp of Bruce Springsteen.

In de veel rustigere pianoballad “Lucky Stars”, de song “Better Life” en de albumafsluitende ballad “Now And Then” horen we de zangkwaliteiten van Dan Ashley misschien wel het best aan bod komen. Zelf bespeelt hij dan ook geen enkel instrument op dit album en dat doet hij wellicht in de wetenschap ‘schoenmaker blijf bij je leest’ wat voor hem bij het schrijven en zingen van betekenisvolle teksten is.

(valsam)