ANA EGGE – BETWEEN US

Artiest info
Website
facebook
Label: Storysound Records

Als we op onze redactie platen toegestuurd krijgen door Jeremy Verrall van promotor ‘At The Helm PR’, dan duikt er bij ons meteen een gezonde nieuwsgierigheid op om die albums in detail te gaan beluisteren, want we weten ondertussen dat dit enkel om hoog kwalitatief werk zal gaan. Dat is nu alweer niet anders als we het hier mogen hebben over de twaalfde soloplaat van de Canadees-Amerikaanse singer-songwriter Ana Egge, een 45-jarige muzikante die in 1976 geboren werd in Saskatchewan, Canada en momenteel woonachtig is in Brooklyn, New York.

Ana Egge debuteerde in 1994 met een naar haar vernoemde EP en ze bracht in 1997 op 19-jarige leeftijd haar eerste full-cd uit die “River Under The Road” als titel kreeg. Steve Earle producete in 2011 haar zevende plaat “Bad Blood” en meerdere door haar geschreven liedjes werden opgenomen door andere artiesten waaronder Dave Alvin, Laurie Lewis, Matt Patershuk en Matt Sever (aka de Texaanse singer-songwriter ‘Matt The Electrician’). Ook voor de opname van haar eigen albums kreeg ze vaak extra bijstand van gereputeerde Amerikaanse en Canadese zangers en zangeressen zoals o.a. Kelly Hogan en Ron Sexsmith.

Haar loepzuivere stem en haar immense talent als songschrijfster zorgen telkens opnieuw voor memorabele momenten bij het beluisteren van haar albums en dat is nu dus ook weer zo bij de nieuwe plaat “Between Us”. Daarop brengt Ana Egge elf heerlijk mooie liedjes die met een ‘crème de la crème’ van gastmuzikanten in de studio in Brooklyn werden opgenomen. Die muzikanten waren Jonny Lam (gitaar en steelgitaar), Michael Isvara Montgomery (basgitaar), Jon Cowherd (Wurlitzer, Rhodes, orgel), Alphonso Home (trompet), Sonny Step (saxofoon), Darius Christian (trombone), Anh Phung (fluit), Jonny Lam (steelgitaar en electrische gitaren) en J. Hoard (harmony vocals).

Lorenzo Wolff was de producer van “Between Us” en speelde ook mee op gitaar, synthesizers en piano. Negen van de elf liedjes schreef Ana Egge deze keer samen met de Ierse singer-songwriter Mick Flannery. Deze plaat “Between Us” is de opvolger van haar ook al zeer knappe album “Is It The Kiss” uit 2019 en dit nieuwe schijfje zou wel eens tot haar allerbeste tot nu toe kunnen worden uitgeroepen.

Helemaal vooraan staat de eerste soulvolle single “Wait A Minute” die u op de eerste video kunt beluisteren. Genieten is het daarna zeker ook van de songs “The Machine”, “You Hurt Me”, het wat meer uptempo gebrachte “Heartbroken Kind”, “Be Your Drug” en het catchy “Want Your Attention” of het emotionele “We Let The Devis” en “Sorry”. Maar vooral beklijvend zijn de zeer persoonlijke verhalen die ze vertelt in het prachtige slotnummer “We Lay Roses” over het plotse overlijden van een geliefde neef in 2020 en het misschien nog mooiere “Lie Lie Lie” over relatieproblemen, een song die Ana Egge live voor u zingt op de tweede video bij deze recensie. “Between Us” is een album dat u best niet voor uzelf kan houden maar veel beter nog kan delen met iedere andere muziekliefhebber in uw vriendenkring.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: ANA EGGE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.