STEVE KEENAN BAND – IN MY HANDS

Artiest info
Website
facebook - spotify
 

 

De Steve Keenan Band is een blues/rockband uit Lethbridge in de Canadese provincie Alberta met frontman/gitarist Steve Keenan, toetsenist Gary Drayton, bassist David Popovitch & drummer Darwin Romanchuk. Vorig jaar in februari verscheen hun debuutalbum ‘In My Hands’.  Het stond drie opeenvolgende weken op #2 in de Canadese Roots Music Report Charts.

Samen coveren ze een breed scala aan blues en zuidelijke rockmuziek, gecombineerd met verschillende originele nummers geschreven door Keenan. In 2017 deden ze het  voorprogramma van The Glorious Sons en van andere touring bands die in Lethbridge optraden. In 2018 stond de band samen met andere lokale muzikanten op een verzamelalbum, dat in hetzelfde jaar werd uitgebracht. In de laatste jaren zat hij verre van stil. Hij trad op met een eigen shows en met lokale muzikanten als Paul Kype en was sessiemuzikant bij opnames van o.a. Roy Wilson, Greg Gomola en Papa King. Met hun rauwe, krachtige uitvoering van de blues blijven ze volgens plaatselijke kenners hun publiek boeien tijdens hun liveoptredens. Of dit ook zo is met hun debuutalbum zal verder uit de recensie blijken.

Keenan startte het project in 2020 en de opnames van ‘In My Hands’ gebeurden nog net voor de lockdowns in de thuisstudio van de lokale muzikant/producer Paul Kype. Het was meer dan 12 jaar geleden sinds zijn laatste EP met Fat Baby Jake. Drie oudere nummers “Lucky One”, “Something New” en de afsluiter “Whiskey Drinking Blues” kregen een update en nieuwe arrangementen. De andere nummers zijn een mix van oud en nieuw en meerdere muziekstijlen.

Op ‘In My Hands’ staan enkele countrynummers op en mooie ballades. De titelsong is een nieuw nummer, dat Keenan schreef voor zijn dochter, over hoe het leven veranderde en over hoe zijn dochters zo’n prachtig deel van zijn leven zijn geweest. Naast zijn band hing ook Paul Kype de gitaar om op "Whiskey Drinking Blues" en voegde Kyle Harmon percussie toe aan "Lucky One" en "Gambler's Hand". Er is country op “Country Buzz” en “I Don’t Need a Million”, het wordt een beetje funky op “Doin Fine” en voor de liefhebbers van rock is er “Drowning Sorrows” en “Dream Train”. De Steve Keenan band is een prima rockende bluesband, die je, als je de kans krijgt, zeker niet mag missen!

“The Steve Keenan band is a great rocking bluesband, which you should not miss if you get the chance! On 'In My Hands’ you can already make sure of this…” (ESC for Rootstime)

Eric Schuurmans

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: STEVE KEENAN BAND
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Album tracklist: 01. Country Buzz – 02. Lucky One – 03. Drowning Sorrows – 04. Gambler’s Hand – 05. Doin Fine – 06. In My Hands – 07. Dream Train – 08. Something New – 09. I Don’t Need a Million – 10. Whiskey Drinking Blues | Music/Lyrics by: Steve Keenan © 2021 | Produced, engineerd & mixed by Paul Kype  | Album credits: Steve Keenan: vocs, guitar, fiddle (1) / David Popovitch: bass / Gary Drayton: keys / Darwin Romanchuk: drums & Paul Kype: guitar (10), Kyle Harmon: percussion (2,4) 

Discography STEVE KEENAN BAND: In My Hands  [2021] |