NOMDEN – PARALLEL UNIVERSE

Artiest info
Website
facebook
 

Diederik Nomden is een 46-jarige Nederlandse singer-songwriter, instrumentalist en producer die zijn muzikale loopbaan begon in 1996 bij de formatie ‘Redivider’, het latere ‘Alamo Race Track’ maar toen was hij al uit de band getreden om zich in 2001 aan te sluiten bij de popgroep ‘Johan’ en een jaar later werd hij toetsenist bij de band ‘Daryll-Ann’. Na enkele passages in de begeleidingsgroepen van Ellen ten Damme, ‘awkward i’, ‘Bertolf’ en Tim Knol bracht hij eind 2012 als ‘Royal Parks’ zijn gelijknamige debuutalbum als soloartiest uit.

Sinds 2014 maakt hij deel uit van 'The Analogues', een Beatles-tributeband die de latere studio-albums van The Beatles integraal live op de podia brengt. Daarna droeg hij ook nog zijn steentje bij aan het succes van de groep ‘Her Majesty’ die het al even legendarische ‘Crosby, Stills, Nash & Young’-album “Déjà Vu” uit 1970 helemaal coverden.

In maart 2019 bracht hij dan voor het eerst onder zijn eigen naam ‘Nomden’ een nieuwe soloplaat uit die “Wingman Returns” als titel kreeg en daar komt nu een opvolger voor op de markt die “Parallel Universe” heet en tien nieuwe zelfgeschreven nummers bevat die in totaal voor een dik half uur leuke muziek zorgen. Dit derde soloalbum zal vanaf 18 februari voor iedereen beschikbaar zijn in de betere platenzaken van de Benelux. Twee van de tien songs uit deze plaat werden reeds geselecteerd om als single uitgebracht te worden, met name de sterk op ‘Beatles’-werk lijkende titeltrack “Parallel Universe” (zie 1e video) en “Happy When It’s Raining”.

Diederik Nomden bespeelt de meeste instrumenten die we op deze nummers horen zelf in maar er is wel wat extra instrumentale hulp van Marijn van Prooijen op contrabas, Doriene Marselje op harp, Victor Meijer op gitaar en contrabas en verantwoordelijk voor strijkersarrangementen die een vijftal muzikanten op cello en violen inspelen. Daarnaast speelt de Amerikaanse muzikant Tom Malone op alle blaasinstrumenten en ‘Douwe Bob’ Posthuma speelt mee op gitaren en zingt backing vocals mee bij het door hem samen met ‘Nomden’ gecomponeerde liefdesballad “Take It Or Leave It”.

‘Nomden’ heeft op dit album een duidelijke voorliefde voor liedjes die qua thematiek gaan over keuzes maken in het leven en het accepteren van hun gevolgen, nummers die telkens weer op een leuke en catchy melodie gebracht worden. Dat blijkt op dit album naast de twee reeds vermelde singles o.a. ook uit de steeds opnieuw de geest van de ‘Beatles’ oproepende songs “Tennessee Ride”, “Miner”, “Piece Of The Pie”, “Masquerade” en het albumafsluitende luisterliedje “No Better Place To Be” dat u op de tweede video in een akoestische live-uitvoering kunt beluisteren..

(valsam)