MABILENE – THE OTHER SIDE

Artiest info
Website
facebook
 

Houston, Texas is na al die jaren nog steeds één van de belangrijkste leveranciers van nieuw muzikaal talent uit Amerika. Van ‘Mabilene’ - de artiestennaam van Jenny Weaver, de voormalige leadzangeres van de folkgroep ‘The Battlefield’ - kregen we onlangs haar debuutplaat als soloartieste in de bus. Op “The Other Side” brengt ze tien liedjes waarin ze de typische Nashville-sound in countrydeuntjes brengt naast enkele knappe Americana- en folkpopsongs.

Multi-instrumentalist Jordan Lehning trad op als albumproducer wat hij eerder ook al heeft gedaan voor o.a. Rodney Crowell en Andrew Combs. Hij speelde zelf ook mee op deze plaat op piano, Hammond B3-orgel en vibrafoon. Daarnaast maakte hij zeer mooie arrangementen voor strijkers en bracht hij een reeks topmuzikanten in zijn ‘The Duck’-opnamestudio in East Nashville om voor de schitterende klankkleuren bij deze liedjes te zorgen.

Loepzuivere zangpartijen van ‘Mabilene’ begeleiden ons door openingstrack “Against The Wall” en het mooie theatraal georkestreerde “Carolina” dat u op de tweede audiovideo kunt beluisteren. Nog melancholischer wordt het daarna in “Running Circles” waarin ze zingt over zelfrespect en geloof in je eigen kunnen en je waarden. De ware liefde wordt nadien bezongen in het zachtjes walsende “Keep Me From Blowing Away”, een coverversie van het door Linda Ronstadt in 1974 tot hitje gezongen nummer, in de uptempo gebrachte albumtiteltrack “The Other Side” en in het alweer erg knappe intieme liedje “Partner In Crime”.

Een andere cover die ‘Mabilene’ voor haar eerste soloalbum selecteerde is de song “(You Don’t Know) How Glad I Am”, een liedje dat de Amerikaanse jazz-zangeres Nancy Wilson in 1964 een ‘Grammy Award’ opleverde en terug te vinden was op haar gelijknamige album. In het op de eerste video te beluisteren singletje “Old Magnolia” heeft ‘Mabilene’ het op een walsend melodietje over de hoge verwachtingen die haar familie in haar heeft gesteld en het trauma over generatieverschillende meningen dat ze daar heeft aan overgehouden.

De uit Californië naar Nashville verhuisde zangeres neemt daarna op emotionele wijze afscheid van haar voormalige ‘hometown’ Los Angeles in het uitstekende nummer “California”. Als afsluitend liedje voor deze plaat opteerde ‘Mabilene’ voor het tekstueel zeer actuele “Another Vanished Year” waarin ze ons erop wil wijzen dat er zelfs in de huidige donkere tijden altijd wel ergens een sprankeltje zonneschijn door de grijze wolken zal proberen te stralen, kortom een boodschap van hoop en toekomstperspectief. Als besluit kunnen we hier nog meegeven dat “The Other Side” een uitstekende debuutplaat is van een veelbelovende talentvolle jonge zangeres Jenny Weaver die als ‘Mabilene’ haar verdiende plaats in de muziekgeschiedenis wil proberen te veroveren.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: MABILENE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.