BRIELLE BROWN – THE WELL (EP)

Artiest info
Website
facebook
Label: Monocentric Music

Het blijft ook in deze coronatijden toch nog altijd behoorlijk druk op de wereldwijde platenmarkt en er komen verrassend veel debuutplaten uit van jonge artiesten, vaak singer-songwriters die van deze rustige periode gebruik hebben gemaakt om eigen nummers te schrijven en op te nemen voor hun eerste album. Vanuit Monmouth County in de Amerikaanse staat New Jersey bereikte ons zo de EP “The Well” van zangeres Brielle Brown, de jonge echtgenote van de tweemaal ‘Grammy Award’-winnende producer Marc Swersky en de gelukkige moeder van een recent geboren tweeling.

Ze heeft zes liedjes geschreven en ingezongen voor dit minialbum waarmee ze haar eerste stappen in de wereld van folk- en Americana-muziek heeft gezet. De inspiratie voor de liedjes vond ze in haar moederschap en in de voorafgaande analyse over het hoe en waarom van ons bestaan op aarde en wat de impact is die de liefde heeft op de wijze waarop we onze tijd hier proberen door te brengen. Het zijn vooral vanuit vrouwelijk perspectief geschreven positieve boodschappen die ons moeten aanzetten om meer te genieten van de kleine en grote momenten en gebeurtenissen die ons telkens weer overkomen. Muziek is daarbij volgens haar de unieke verbindende factor.

Met het prachtige openingsnummer “Concrete Stars” dat als eerste single uit deze EP werd getrokken heeft Brielle Brown al een prijs gewonnen in de ‘International Songwriting Competition 2020’. Het tweede nummer dat als single werd gereleased is het op de eerste video te beluisteren “She’s Come To Sing” en wij hopen dat de song “This Time Around” die op de tweede ‘lyrics’-video te horen is ook nog in de Americana-hitlijsten terecht mag komen. Maar ook de drie resterende tracks met het ietwat gospelachtige en bluesy “Let The Water”, het melancholische “Skylark’s Tune” en de als ballad gepresenteerde albumtitetrack “The Well” zijn zeker het beluisteren waard.

De muzikanten die de mooie melodieën bij de opname van deze zes liedjes hebben ingespeeld zijn gitarist Vin Landolfi, bassist Brian Gearty, drummer Avishai Rozen, keyboardsspeler Alan Markley, organist Todd Caldwell, cellist Dave Eggar en hoornblazer Christopher Gold. Als we toch iets minder leuks over “The Well” moeten vermelden, dan is het toch wel het tot zes liedjes gelimiteerde aantal songs op de EP en het feit dat de laatste noten al na amper 25 minuten gespeeld zijn. We willen dus snel meer van dit fraais aangeboden krijgen en dan liefst in de vorm van een schat aan prachtliedjes op een full-cd die wij hier dan heel graag aan u zullen komen voorstellen.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: BRIELLE BROWN
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.