TIM EASTON – YOU DON’T REALLY KNOW ME

Artiest info
Website
facebook

Label: Black Mesa Records
distr.: Sonic -RendezVous

‘A Man And His Guitar’ zou een zeer passende definitie zijn voor de Amerikaanse folktroubadour Tim Easton, geboren in Akron, Ohio maar gedurende zijn hele muzikale carrière die al in 1997 begon wonende in Nashville, Tennessee. Wie naar zijn platen luistert zal meteen de gelijkenissen opmerken tussen zijn werk en de sound van Bob Dylan. Tim Easton treedt vaak samen op met John Hiatt die in dezelfde Americana-, folk- en countrystijl muziek maakt. Zijn vroegere albums vormden vaak het onderwerp van een recensie op deze ‘Rootstime’-pagina’s en ook zijn live-optreden van drie jaar geleden in zaal ‘Toogenblik’ in Haren ontsnapte niet aan onze aandacht.

Geïnspireerd door zijn persoonlijke idolen Townes Van Zandt, John Hiatt, Bob Dylan en Kris Kristofferson is Tim Easton al die jaren songs blijven componeren en platen blijven uitbrengen. Zo verschijnt er eind augustus alweer een nieuw album van hem onder de titel “You Don’t Really Know Me”. Dat is trouwens ook de titel van de song die u op de eerste video kunt beluisteren en het is eveneens de eerste single uit deze nieuwe plaat, de tiende in het rijtje van zijn discografie.

In de tien songs op dit album die hij meestal gecomponeerd heeft tijdens de corona-lockdownperiode zingt hij over de gebeurtenissen in zijn leven, zijn relaties, verliefdheden en liefdesbreuken en over de voor altijd verbrande bruggen met mensen uit zijn omgeving die hij ooit heel graag heeft gezien. Maar ook het moeizame terugkeren na de val veroorzaakt door een echtscheiding werd een onderwerp van het nummer “Real Revolution”, één van de liedjes op “You Don’t Really Know Me”. Dat al deze autobiografische songs vol steken met fijne en minder leuke emoties en persoonlijke gevoelens wordt voor de luisteraar daarmee dan ook vrij snel duidelijk.

Bij de beste songs uit dit nieuwe album noteren wij “Peace Of Mind”, het als eerbetoon aan John Prine bedoelde “Voice On The Radio”, het rockende “Running Down Your Soul”, het fragiele “Anchor” en het ter nagedachtenis aan de veel te vroeg overleden singer-songwriter Justin Townes Earle (zoon van Steve Earle) gecomponeerde slotnummer “River Where Time Was Born”. Dit is de tiende soloplaat van Tim Easton en ze vormt de opvolger van het in april 2018 uitgebrachte akoestische soloalbum “Paco & The Melodic Polaroids”. We kunnen enkel maar samen met u vaststellen dat “You Don’t Really Know Me” net als alle negen voorgaande albums van deze artiest ook nu weer goed is voor een welverdiende kwalificering ‘topkwaliteit’.

(valsam)