JOSIE BELLO – RESILIENCE

Artiest info
Website
facebook
Label: Guitar One Records

In de zomer van 2020 maakten we hier kennis met zangeres en songschrijfster Josie Bello uit Huntington, Long Island in de Amerikaanse staat New York naar aanleiding van de release van haar tweede soloalbum “Have Purpose, Live Long”, de opvolger van debuutplaat “Can’t Go Home” die eind 2018 was verschenen. Josie Bello treedt ook samen op met haar echtgenoot Frank Bello als ‘Duo Bello’ en ze staat daarnaast ook met haar vaste begeleidingsband ‘The Kit House Band’ op het podium.

Deze week komt het derde soloalbum van Josie Bello op de platenmarkt onder de titel “Resilience”. Net als bij haar twee vorige platen nam de gitaarspelende producer Mike Nugent ook deze keer het opnamewerk voor zijn rekening. Deze frontman van de Amerikaanse bluesrockband ‘Cadillac Moon’ uit Long Island, New York speelde al het snarenwerk op gitaren, bas en dobro in bij de negen liedjes die door Josie Bello van tekst en muziek werden voorzien. Het overige instrumentale werk werd geleverd door Josie zelf op piano, keyboards en accordeon, Jim Small op mondharmonica en Shawn Murray op drums en percussie.

Qua muziekstijl positioneren de negen liedjes op “Resilience” zich in het folk- en countrygenre.Het openingsnummer “Rising” is een rustige ballad waarin de uitstekende vocale prestatie en het talent als songschrijfster van Josie Bello al meteen opvalt. Daarna brengt ze de uptempo albumtiteltrack “Resilience” met swingend ‘Dire Straits’-achtig gitaarwerk. Zelf is Josie Bello een fan van vrouwelijke singer-songwriters in het countrygenre zoals Mary Chapin Carpenter en Emmylou Harris die ze dan ook als inspiratiebronnen hanteert bij het componeren van haar eigen liedjes. We kunnen die invloeden op dit album o.a. horen in het folknummer “The Sound Of Guitars” en in de erg mooie countryballads “I Am Empty” en “Killing Time”.

Haar favoriete instrument is de accordeon die wordt bovengehaald voor de begeleiding bij het nummer “Love That’s Real” dat daardoor een fijne opgewekte klankkleur krijgt en uitgroeit tot een leuke dansbare countryrocksong. Ook in het op de tweede video te beluisteren nummer “Coffee Shop Open Mic” zorgt het geluid van haar accordeon voor een heerlijke melodie en dat wordt daarna gewoon verdergezet in het catchy swingende “Calling Card”.

Dan zijn we al veel te vroeg aanbeland bij de albumafsluitende song “Too Many Changes” (zie 1e video), een intieme pianoballad waarin Jim Small voor de bijpassende sfeer zorgt door zijn sobere maar emotionele mondharmonicaspel. “Resilience” is het met veel liefde gemaakte derde album van Josie Bello waarop we kunnen horen hoe zij nog altijd groeit als zangeres en als songschrijfster. Dat belooft dus veel goeds voor wat we in de toekomst nog van haar op plaat zullen mogen verwachten.

(valsam)