ZACH KLEISINGER – THEIR SYMPOSIUM

Artiest info
Website
facebook
Label: DevilDuck Records

De tien songs die de Canadese folkzanger en songschrijver Zach Kleisinger uit Vancouver, Brits Columbia heeft verzameld op zijn debuutalbum “Their Symposium” zijn stuk voor stuk pareltjes in dit muziekgenre. Hij vertelde dat de basis voor meerdere liedjes op deze plaat al zo’n vier jaar geleden werd gelegd, maar dat ze doorheen de voorbije jaren werden verbeterd en verfijnd tot hoe ze nu klinken op deze erg knappe eerste plaat van Zach Kleisinger. Cody Taylor is de producer van het album dat in Vancouver werd opgenomen met hier en daar subtiele extra instrumentatie gespeeld door bassisten Isaac Symonds en Joseph Lubinsky, organist Darryl Havers, pedal steelgitarist Scott Smith, trompettist Malcolm Aiken en drummer Alexander James Glassford.

In 2018 had Zach Kleisinger ook al een eerste schuchtere poging in de muziekwereld ondernomen met de release van zijn EP “I Hope It’s Calm, Then” die hem toch al enkele optredens bezorgde in Canada, Europa en Groot-Brittannië, vooral als voorprogramma voor o.a. Charlotte Cornfield, Sam Lynch en de ons zeer dierbare formatie ‘The Deep Dark Woods’. Het feit dat hij zijn tijd ruimschoots heeft genomen om deze liedjes te perfectioneren getuigt van zijn streven naar topkwaliteit en dat is hier echt wel duidelijk te horen op het album “Their Symposium”.

Zijn stijl en indringende zang doen mij meermaals denken aan iemand als de Ierse singer-songwriter Damien Rice, een artiest die ook altijd heel kritisch is gebleven voor zijn songs vooraleer ze op plaat uit te brengen. Ook de minimalistische instrumentatie bij de liedjes is een kenmerk dat Zach Kleisinger gemeen heeft met de net vermelde Ierse folktroubadour. We kunnen met de beste wil van de wereld echt geen enkel nummer vermelden dat beter is dan een andere track op dit album want ze beklijven allemaal van begin tot einde.

Mocht u mij nog niet helemaal geloven, dan zou ik u willen vragen om eens aandachtig te luisteren naar de drie liedjes die ik selecteerde voor de video’s bij deze recensie: de wonderbaarlijke tweede single “Dance for A While”, de eerste single “Nothing Special” en het live gebrachte “Song For T.S. Eliot”, een muzikaal eerbetoon aan de Amerikaans-Britse dichter, toneelschrijver, cultuurfilosoof en ‘Nobelprijs Voor Literatuur’-winnaar in 1948 Thomas Stearns Eliot. Als u daarna wel overtuigd mocht zijn dat al het lovende geschrijf van hierboven terecht is, dan wil ik u hierbij ook nog even warm aanbevelen om deze eerste plaat van Zach Kleisinger aan te schaffen zodat u thuis in een rustig moment tenvolle zal kunnen genieten van al deze prachtige liedjes.

(valsam)

 

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: ZACH KLEISINGER
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.