HARBOR & HOME – HOLD ON TO LOVE

Artiest info
Website
facebook

 

Onder de groepsnaam ‘Harbor & Home’ treedt een alternatieve rockgroep uit Minneapolis, Minnesota naar buiten met hun derde studioalbum “Hold On To Love”. ‘Harbor & Home’ zijn zanger-gitarist en songschrijver Kaleb Williams, gitaristen Caleb Dee en Jon Nelson, bassisten Taylor Peterson en Grant Deakins, drummer Landon Conrath en toetsenist Ben Howe. Op hun debuutplaat “’Dark Days’ uit 2014 speelde deze in 2013 opgerichte band nog voornamelijk akoestische folksongs en op de volgende plaat “Fighter” uit 2017 slopen er al wat meer countrygetinte Americana- en rocknummers in de tracklijst.

“Hold On To Love” bevat twaalf tracks die nog meer in de richting van alternatieve rock en Americana neigen te gaan. Na een korte introtrack die toepasselijk “Intro” heet krijgen we het echte openingsnummer “Follow Me Home” te horen, een mooi gezongen ballad. Daarna volgt het catchy rockende “Hold Me” dat uitnodigt tot vrolijk meezingen. Het voor deze groep typerende geluid krijgen we pas echt te horen in de nummers “Two Faces”, pianoballad “Stand Up” en de akoestische ballad “Not Coming Over”.

In de songteksten biedt ‘Harbor & Home’ meestal positieve boodschappen over liefde, relaties en vrede die deze donkere wereld wat meer kleur moeten geven. Dat is alvast zo in de albumtiteltrack “Hold On To Love”, “Long Way Down”, “Rock Bottom”, “In The Dark” en in het door synthesizerklanken gedomineerde nummer “You Tear Me Apart”. Het album “Hold On To Love” werd in de ‘home studio’ van de band in Minneapolis opgenomen en ook in de ‘Electric Nature’-studio in Nashville, Tennessee met producer Ben Garrett. Op de video bij deze recensie kunt u hun volledige live-optreden tijdens de cd-release-party in de vorm van een ‘live streaming’ gedurende één uur en vijftig minuten bekijken en beluisteren. Een beter idee over de muziek van ‘Harbor & Home’ kunnen we u echt niet bezorgen.

(valsam)