JOJO GREEN – THE LINE

Artiest info
Website
facebook

 

Sharisse ‘Jermaine’ Germain is de leadzangeres, songschrijfster en toetseniste op piano, orgel en Hammond B3-orgel van de in 2019 opgerichte Amerikaanse funk- en soulformatie ‘JoJo Green’ uit de ‘Twin Cities’-streek (Minneapolis en St.Paul) in Minnesota. Samen met de ervaren bassist Scott Yonke componeerde zij tien nummers voor hun album “The Line” dat ze met saxofoniste-fluitiste Anna Dolde, gitarist Conner Allen en drumster Nancy Long in diverse studio’s in Minnesota hebben opgenomen.

Het is de krachtige soulstem van ‘Jermaine’ Germain die zorgt voor de power in deze nummers die ongetwijfeld sterk beïnvloed werden door de soulmuziek in de ‘Muscle Shoals’- en ‘Motown’-sound. Dat kunnen we vooral horen in de recent uitgebracht single “Miles Apart” die we hier op de video hebben meegegeven, maar ook in de funky song “Strong Arm” en de energiek gezongen soulballad “Wiser” die op het album een plaatsje kregen meteen na de single.

Het jazzy aspect in de nummers van ‘JoJo Green’ komt aan bod in de songs “Your Lies” en de zachte ballad “Why Don’t You”. Het gevarieerde muzikale aanbod wordt nog uitgebreider in het op ritmische funkmuziek gebrachte “On The Line”. “Side Of The Road” neigt dan weer in de richting van rock en het ritmische ska-geluid vormt de basis van de song “Someday”. Door deze mix aan muziekstijlen komen alle bandleden van ‘JoJo Green’ een aantal keren met hun favoriete instrument prominent aan bod, vooraleer in de voor deze groep vertrouwde stijl een einde te breien aan dit album “The Line” met de funky soulnummers “Holding On” en “Check Engine”.

(valsam)