RACHEL KURTZ – LOVE, RACHEL KURTZ

Artiest info
Website
facebook

 

“Love, Rachel Kurtz” is een reeds in 2018 op de Amerikaanse markt verschenen doorbraakalbum van de gelijknamige singer-songwriter uit Minneapolis, Minnesota. De door Tommy Barbarella en Erick Anderson geproducete plaat bevat dertien nummers die Rachel Kurtz allemaal zelf van teksten en muziek heeft voorzien. Het zijn zeer variërende soul-, blues- en Americana-liedjes die ze voor deze nieuwe plaat heeft samengebracht.

Het album werd in een studio in Minneapolis opgenomen met de beste sessiemuzikanten die men in die stad kan vinden zoals gitarist Cory Wrong, bassist Aaron Fabbrini, drummer Steve Goold en producers Tommy Barbarella en Erick Anderson op toetsen. Verder draagt Joe Savage zijn steentje bij op pedal steel in de twee tracks “The Heat” en “Waitin’”, terwijl een trio blazers hun uiterste best doen op respectievelijk trombone, trompet en saxofoon en Josh Misner op viool speelt bij drie nummers.

De powervolle stem van Rachel Kurtz eist al meteen alle aandacht van de luisteraar op in de uptempo openingsnummers “The Dance”, “Hey, Hey, Hey” en het met handclaps geïntroduceerde catchy liedje “I Like It” dat we ter kennismaking op de video hebben meegegeven. Die stemkracht blijft trouwens ook aanwezig in de daaropvolgende rustigere nummers “Lioness” en de prachtige pianoballad “Oh Love”, een naar gospel neigende song waarin we enkele gelijkenissen met werk van de Britse zangeres Adèle menen te herkennen, net als bij de nummers “Alone”, “The Heat”, “Single Parenting” en de door een huilende pedal steelgitaar begeleide country-tearjerker “Waitin’” trouwens.

Rachel Kurtz is naast een geweldige zangeres ook een vrouw die de aandacht van haar publiek wil vestigen op diverse wereldproblemen zoals honger, klimaat en rassenproblematiek in haar thuisland. Zij is niet echt een nieuwkomer in de muziekwereld te noemen want ze zingt en treedt al op sinds zo’n twintig jaar. Deze alleenstaande moeder van drie kinderen heeft dan ook geen enkel probleem om oprechte emoties te vertolken in haar over liefde, geloof en verdriet handelende nummers. Wat ons betreft is het dan ook: ‘Love Back From Rootstime, Rachel Kurtz!’

(valsam)