GOWNS – THE HOLLOWS (EP)

Artiest info
 
facebook
Label: Blue Plane Records

‘Gowns’ is een pop- en rockmuziek brengende groep muzikanten uit Minneapolis, Minnesota die zich verzameld hebben rond zanger-pianist John Bair. Evan Willie en Charlie Adams zijn allebei gitaristen van dienst in deze band waar Zeke Kane op basgitaar speelt en Zach Reiff achter het drumstel heeft plaatsgenomen.

Met de EP “The Hollows” hebben ze hun entree gemaakt in de toch al behoorlijk druk bevolkte wereld van Amerikaanse pop- en rockmuziek. Amper drie liedjes staan er op dit minialbum dat al na tien minuten zijn laatste klanken heeft laten horen. Geopend wordt er met de frisklinkende upbeat gebrachte danstrack “Karianne” die u op de bijgevoegde audiovideo kunt beluisteren.

Met een nostalgisch naar de eighties en nineties neigende sound volgt daarna het rocknummer “Sleepover” dat met zijn opvallende gitaarsolo’s enkele gelijkenissen vertoont met het werk van de New Yorkse rockgroep ‘The Strokes’ of de Britse indierockers van ‘Artic Monkeys’. Deze toch wel erg korte kennismaking met de band ‘Gowns’ eindigt hier al met het derde nummer “Lighthouse”, een tekstueel wat meer donkere alternatieve rocksong die op onze volledige goedkeuring mag rekenen.

Ze hebben plannen om binnenkort met een eerste volwaardige debuutplaat op de proppen te komen en wij zullen u daar dan ongetwijfeld over op de hoogte kunnen brengen op deze recensie-pagina’s.

(valsam)