THE ORANGE GOODNESS – FLYING UNDER THE RADAR OF CHAOS (EP)

Artiest info
Website
facebook

 

We hebben nog meer indie rockmuziek uit Minneapolis, Minnesota in ons aanbod van nieuw werk want met ‘The Orange Goodness’ krijgen we een trio te horen dat een portie luide muziek niet uit de weg wil gaan. Zanger-gitarist Mike Michel, bassist Ian Allison en drummer Reese Kling hebben in volle lockdown-periode een vijf tracks tellende debuut-EP opgenomen onder de titel “Flying Under The Radar Of Chaos”. In de lente van 2020 had deze jonge band echter ook al een single uitgebracht met het nummer “Dare I Do” dat niet op deze EP te horen is.

Chaotisch willen we hun muziek op dit minialbum echter niet meteen noemen. Het zijn eerder opbeurende en optimistische liedjes in donkere corona-tijden. Openingstrack “Trust It’s True” is wel een stevige rocksong en de melodie en gitaarriffs in het volgende nummer “Settle Up Settle Down” zijn heel aangenaam om te beluisteren.

Dat dit trio vlot in het gehoor liggende songs kan componeren en brengen bewijzen ze daarna in het dansbare en meezingbare liedje “Peace Of The Moment”. De mooiste track op “Flying Under The Radar Of Chaos” is wat ons betreft toch de op een repetitieve beat van bas en drums gebrachte single “Love Life Lies” die u op de video bij dit verhaal kunt beluisteren.

Met het vijfde nummer “For The Love Of It” zijn we al aanbeland bij het einde van deze eerste EP van ‘The Orange Goodness’. Maar we denken dat het niet zo lang meer zal duren vooraleer deze groep met een eerste full-cd op de proppen zal komen. Wordt vervolgd!

(valsam)