TORI EVANS – SONDER

Artiest info
Website
facebook

 

We moeten eerlijk bekennen dat we in deze sombere en donkere lockdown-dagen vol eenzaamheid en afzondering met veel plezier aangenaam verrast willen worden door een artiest of een band die opbeurende liedjes op een album heeft geplaatst. Het biedt alvast een warm zonnestraaltje in ons leven en een motivering om door te zetten op weg naar betere tijden.

De uit Minneapolis, Minnesota afkomstige zangeres en songschrijfster Tori Evans is zo’n artieste die volledig in dit opzet is geslaagd met de release van haar debuutalbum “Sonder” en de elf liedjes die ze zingt over de liefde, hartenpijn, moeilijke ‘break-ups’ en feminisme. Haar inspiratie vond ze bij andere vrouwelijke zangeressen met een powervol stemgeluid zoals Amy Winehouse, Lady Gaga en Adele.

Op haar plaat zingt ze natuurlijk en speelt ze zelf op piano en ukelele terwijl Marty Scalici op gitaar speelt en Jonathan Edington drumt. Voor de albumopname in de ‘Wild Sound Recording Studio’ in Minneapolis deden twee sessiemuzikanten het werk op basgitaar maar bij haar optredens is Kirian Kmiecik de vaste bassist. Voor deze plaat waren er ook gastbijdragen van zus Miranda Evans op fluit en Cassidy Albrecht op viool.

Het op de video te beluisteren stevig rockende nummer “Think Twice” is de tweede single uit dit album die volgt op de erg knappe pianoballad “Let Go” die Tori Evans hier met de nodige emotionele ‘snik in de stem’ in Adele-stijl brengt. Ze legt trouwens heel veel gevoel in elke song op “Sonder” maar het is toch vooral in de ballads dat ze bij ons de gevoelige snaar weet te raken. Hier zijn dat het door ukelele begeleide en crescendo groeiende liedje “No So Cold” en de ingetogen gebrachte pianonummers “Cold Blooded”, “Working On Me” en “Beautiful Day”.

Rocksongs zoals openingstrack “Alone”, “Learned From Your Lies” en “Tired” of het op een zacht reggaedeuntje gezongen “Constellations” zijn echter eveneens meer dan de moeite waard om meerdere keren beluisterd te worden. Met de mooie albumafsluiter “Cut Me Loose” bewijst Tori Evans dat ze heel gevarieerde nummers kan componeren en we vermoeden dan ook dat we nog meer van dit mogen verwachten op de allicht vrij snel volgende tweede plaat van deze getalenteerde zangeres.

(valsam)