GENITAL PANIC – PUSSYGRABBER EP

Artiest info
Website
facebook
Label: Movement Recording Co.

Meer dan 25 jaar geleden was er een Amerikaanse punkgroep die ‘Tina And The B-Sides’ noemde. De band werd geformeerd rond leadzangeres en songschrijfster Tina Schlieske uit Sant Barbara, Californië. In haar songteksten nam Tina geen blad voor de mond en ging ze tekeer tegen alles wat haar onrechtvaardig leek te zijn, vooral in de Amerikaanse politiek en betreffende genderongelijkheid.

Deze thema’s zijn ook in onze hedendaagse tijden nog altijd brandend actueel en dus vond de inmiddels 50-jarige feministische punkster Tina Schlieske dat ze nog eens van jetje zou moeten geven in liedjes die ze deze keer opnam onder de naam ‘Genital Panic’. Op de EP “Pussygrabber” brengt ze zes nummers en één ‘hidden track’ die “Demand My Share” heet.

Alle songs werden door haar geschreven en ingezongen en ze speelt daarbij op ritmegitaar, terwijl haar ‘partner-in-crime’ Patrik Tanner voor alle overige instrumentatie op gitaren, bas en drums zorgde. De rol van producer bij de plaatopname in de ‘Bredsound Studio’ in St. Louis Park, Minnesota namen ze beiden samen voor hun rekening. Het punkrocken heeft Tina Schlieske in al die jaren nog helemaal niet verleerd want ze gaat ook nu weer hevig tekeer van begin tot einde op dit minialbum.

Het begint met het nummer “Action Pants” gevolgd door de naar Donald Trump snerende titeltrack “Pussygrabber” die allebei ‘2 minutes’-songs zijn met een opzwepend ritme en veel ‘noise’ in de sound. Iets meer melodie kunnen we horen in het ook al over Trump handelende nummer “Mysogyny Is Coming To Get Me” (ter info: mysogynie betekent vrouwenhaat of een ziekelijke afkeer van vrouwen) en de rock’n’roll-klanken domineren song nummer vier “Locker Room Talk”.

Dan is het moment gekomen om voormalig president Donald Trump een stevige veeg uit de pan en een ultieme keiharde ‘kick-in-the-ass’ te geven in de nummers “Donnie Talk To Russia” en het onverbloemde “Lick My Impeachment”. Of Trump deze songs al gehoord heeft durven we te betwijfelen maar we vermoeden toch dat hij niet zal overwegen om ze te gaan gebruiken in zijn volgende verkiezingscampagne.

(valsam)