GAMBLER’S DAUGHTER – SEROTINOUS SKIN

Artiest info
Website
facebook

 

‘Gambler’s Daughter’ is de artiestennaam die de Amerikaanse folkzangeres en songschrijfster Jessa Roquet koos om een carrière in de muziekwereld te beginnen. Haar debuutplaat “Serotinous Skin” ligt hier al een tijdje meerdere rondjes te draaien in de stereoketen. Ze laat ons daarop aangenaam kennismaken met tien liedjes die deze artieste uit Saint Paul, Minnesota voor het album heeft gecomponeerd en opgenomen in ‘The Library Recording Studio’ in Minneapolis onder supervisie van producer Matt Patrick.

Deze laatste speelt op deze nummers als multi-instrumentalist ook mee op gitaren, orgel, synthesizer, lap steel en marimba, terwijl Jessa Roquet zelf naast het voortreffelijk zingen het bespelen van een instrument heeft beperkt tot een akoestische gitaar en gitaarulele oftewel veredelde ukelele. Andere muzikanten die aan de opname hebben meegewerkt zijn bassist Aaron Fabbrini, gitarist Toni Lindgren en drummer Alexander Young. Enkel voor het als eerste single uitgebrachte catchy nummer “Indigo Blue” dat u op de eerste video kunt beluisteren is er nog een gastoptreden van Kenneth Zierman op synthesizer en als backing vocalist.

Op de tweede video kunt u genieten van de mooie akoestische folksong “13 Feet Tall” die ‘Gambler’s Daughter’ live bracht tijdens een gezellig ‘living room concert’. De hoge falsetstem van Jessa Roquet bekoort op dit debuutalbum dat volgt op de release van een vier songs tellende titelloze EP uit 2016 en de in 2018 uitgebrachte single “New Year Be Kind”. Ze doet dat voornamelijk in de nummers “Spill”, het door stevig gitaarspel ingeleide nummer “Tightrope In The Dark”, het lieflijk gebrachte “Lying Sweetly” en in de mooi georkestreerde albumtiteltrack “Serotinous Skin” waarmee de plaat afsluit.

We kunnen bij deze recensie niet voorbijgaan aan een zeer triest feit over deze talentrijke zangeres. Vlak na de release van dit album vernam de 42-jarige Jessa Roquet dat ze een heel kwaadaardige levertumor had gekregen die haar begin juni 2021 jammer genoeg het leven heeft gekost. Zij laat als alleenstaande moeder drie jonge dochters achter die enkel nog dit mooie album als eeuwige herinnering aan hun moeder zullen hebben. Het leven kan soms heel onrechtvaardig en hard zijn!

(valsam)