CARRIER – WHEN NEW YORK IS DROWNING

Artiest info
Website
facebook

 

“When New York Is Drowning” is het debuutalbum van de punkrockformatie ‘Carrier’ uit Brooklyn, New York. Zanger Adam Downer, gitarist Bart Mol, bassist Skye Matlock en drummer Greg Russo brengen op deze plaat een vrij luide en ruwe mix van soms heel bombastische pop-, rock- en punkmuziek in negen tracks die goed zijn voor een kleine veertig minuten zwoegen en zweten.

De eerste song op dit album werd al meteen overgoten van vlijmscherpe gitaarklanken in het nummer “Bitter Child” dat u in een live gebrachte uitvoering op de video kunt beluisteren. In de albumtiteltrack die op de eerste audiovideo te horen is gaat het er een beetje melodieuzer en rustiger aan toe, maar in het algemeen overheerst ‘noise’ in de overige nummers op deze plaat, misschien met enige reserve voor de songs “Parade” en “Little Fish” die met een ietsje minder hardrockklanken gepresenteerd worden.

De beats van bas en drums bepalen in grote mate de rauwe sound van de rockende liedjes die ‘Carrier’ op “When New York Is Drowning” heeft opgenomen zoals we horen in tracks als “You Underwater”, “Orchard” en de in zeer hoog tempo afgewerkte albumafsluiter “14 Stops”. Het is voor ons toch even wennen aan deze plaat van ‘Carrier’ maar punkrockfans van o.a. ‘The Ramones’, ‘Green Day’ of ‘The Strokes’ zullen bij dit New Yorkse kwartet zeker wel hun gading kunnen vinden.

(valsam)