DAVID BROOKINGS – MANIA AT THE TALENT SHOW

Artiest info
Website
facebook

 

De 43-jarige pop- en alternatieve rockmuzikant David Brookings werd geboren in Richmond, Virginia en verhuisde eerst naar Memphis, Tennessee en daarna naar San Francisco om uiteindelijk in zijn huidige woonplaats Los Angeles te belanden waar hij naarstig werkt aan zijn muzikale toekomst. Al op 9-jarige leeftijd leerde hij op gitaar spelen en probeerde hij zijn eerste eigen liedjes te schrijven. Toen hij 15 was speelde hij al in lokale groepjes die optraden in clubs waar ze eigenlijk gezien hun leeftijd nog niet binnen mochten komen en zeker geen alcohol mochten krijgen.

Zijn eerste soloalbum “Sounds Off” verscheen in 2000 en die kreeg in 2004 een vervolg met het album “End Of An Error”. Tussen 2003 en 2009 werkte hij als gids in de beroemde ‘Sun Studio’ in Memphis waar hijzelf uiteindelijk de drie albums “Chorus Versus The Bridge”, “Obsessed” en “Glass Half Full” heeft kunnen opnemen. In Californië speelde hij met zijn groep ‘David Brookings And The Average Lookings’ en bracht hij in 2019 het album “Scorpio Monologue” uit vooraleer samen met zijn familie naar Los Angeles te trekken. In oktober 2020 werd een 50 liedjes tellend compilatiealbum van zijn werk uitgebracht onder de titel “Anthology”.

Eind november 2021 bracht David Brookings dan zijn recentste album “Mania At The Talent Show” op de markt, een twaalf tracks tellende plaat met elf eigen composities en één heel mooie coverversie van de song “Magnolia” uit het in 1978 verschenen album “You’re Gonna Get It!” van ‘Tom Petty & The Heartbreakers’. U kunt deze versie beluisteren op de tweede audiovideo bij deze recensie. Dit nieuwe album werd opgenomen met co-producer en multi-instrumentalist Josh Scolaro op gitaren, bas, drums en piano, Isaac Fischer op basgitaar voor zes tracks, Joel Lewis op drums bij drie songs en Patrick Yoho op gitaar bij het nummer “Kill Shot”.

De openingstrack is het voor deze coronatijden toepasselijke melodieuze nummer “Hard Times” dat u op de eerste audiovideo kunt beluisteren. In “Keep It Real” menen we wat invloeden te horen van het uptempowerk van Paul Simon om daarna zachtjes mee te rocken op de liefdesperikelen die bezongen worden in het van een cynische en wat grappige tekst voorziene liedje “One Of Us Is Crazy (The Other One Is Me)” en het ritmische “Women Of L.A.”. Lekker meeswingen kunnen we even later ook bij het catchy sixties-achtige nummer “Get Off (My Mind)” en de albumtiteltrack “Mania At The Talent Show”. Al bij al valt dit nieuwe album van David Brookings eenvoudigweg te catalogeren onder de noemer ‘complexloze leuke plaatjes’.

(valsam)