ADAM HATTAWAY & THE HAUNTERS – ROOSTER (2 CD’s)

Artiest info
Website
facebook

 

Twee maanden geleden verscheen het nieuwe album “Rooster” van de Nieuw-Zeelandse formatie ‘Adam Hattaway & The Haunters’ uit Õtautahi, Christchurch op de internationale platenmarkt. Zijn vierde release volgde op debuutplaat “All Dat Love” uit 2018, “Crying Lessons” uit 2019 en het begin vorig jaar verschenen album “Woolston, Texas”. “Rooster” werd meteen een dubbelalbum met niet minder dan 22 songs verdeeld over de twee cd’s. Al deze nummers werden in februari 2021 opgenomen met Adam Hattaway en multi-instrumentalist Elmore Jones samen als producers.

De meeste tracks werden door Adam Hattaway geschreven maar er zijn ook vier nummers te horen die gecomponeerd werden door Elmore Jones (“Waiting For The Chill”, “Only Game In Town”, “Don’t Touch That Dial” en “Crime Of The Century” dat u live kunt beluisteren op de tweede video) en twee andere songs door bassist Liam Quinn (“Blood Moon” en “Ain’t It My Job”). Het op de eerste video te horen nummer “Riding The River” is de eerste single en werd door Adam Hattaway gecomponeerd samen met Delaney Davidson. Ryan Chin is de vaste drummer van de band ‘The Haunters’.

Met de soulachtige ballad “Waiting For The Chill” is er intussen ook al een tweede single uit “Rooster” op de markt gebracht. Op het album worden diverse muziekstijlen zoals soul, folk, blues, rock en country vermengd en ook de songtempo’s worden slim gevarieerd waardoor het voor de luisteraar boeiend blijft over de 22 tracks en de twee cd’s heen. In de albumopeningstrack “Back In Jail” wordt heel rustig begonnen met een gospelachtige ballad begeleid door een akoestische piano. Meteen daarna wordt het tempo opgedreven voor het ‘Southern Country Rock’-nummer “Riding The River”.

Andere leuke songs zijn honky-tonk liedje “Honor Lee”, “It’s Hard”, countrysoulnummer “Cold Cold Wind”, folksong “Keep Walking”, “It’s Too Late”, “Crime Of The Century”, “You Made A drinking Man” en de afsluitende song “Iv’ry Tower” waarin opnieuw gospelkenmerken te horen zijn. Ook de door blazers aangeklede nummers “Honey Don’t Lie” en “Whatever This Is” kunnen ons best wel bekoren.

Het blijft een huzarenstuk om 22 songs op twee cd’s uit te brengen en toch in staat zijn om de aandacht van de luisteraar te kunnen blijven behouden. ‘Adam Hattaway & The Haunters’ zijn daar met het dubbelalbum “Rooster” volgens ons toch moeiteloos in geslaagd.

(valsam)