VIRGINIA AND THE SLIMS – BUSMAN’S HOLIDAY

Artiest info
Website
facebook

 

De swingende blues en jazzy sound van de Amerikaanse formatie ‘Virginia And The Slims’ uit Asheville, North Carolina sluipt bij elk nummer op hun nieuwe album “Busman’s Holiday” via onze buis van Eustachius naar binnen om er als geheide oorwurm in te blijven vasthangen. Deze ook voor ons nieuwe band is samengesteld uit zangeres Joanna Best, oprichter-saxofonist en songschrijver James Kamp, gitarist Howie Neal, bassist John Davis en drummer John Barrett, terwijl Hank Bones voor de vocale backings zorgt.

De groepsnaam refereert naar de oprichting van de band in 2013 toen Virginia DeMoss nog als leadzangeres fungeerde. Maar toen ze ermee ophield om een familie te gaan stichten bleef de leuke naam behouden toen eerst Rebecca O’Quinn voor amper één jaartje en daarna Joanna Best het zangwerk bij ‘Virginia And The Slims’ overnam.

Op het debuutalbum “Busman’s Holiday” brengt de band met deze actuele samenstelling van de groep tien nummers die variëren tussen bluesballads, swingende bluesnummers en met knappe saxofoonklanken overgoten jump bluestracks. “Trace” (zie video 2), “Push On Through” en het op de eerste video op een calypsodeuntje te horen nummer “Shine” zijn drie van de tien liedjes waarvoor de muziek werd gecomponeerd door hun voormalig betreurde groepslid Jon Mark Walker die in 2019 overleed op 57-jarige leeftijd en waarbij zangeres Joanna Best voor de songteksten tekende.

De overige zeven songs op “Busman’s Holiday” werden door James Kamp van teksten en muziek voorzien. Daarvan onthouden we vooral het prachtige “Take Me To The Mardi Gras”, de enthousiast gebrachte uptempo openingstrack “Let It Go”, de akoestische pianoballad “When Will I Find Him?”, het jazzy “Your Money’s No Good” met knap mondharmonicaspel en het door Hammond B3-orgelklanken begeleide “I’ll Be Back Again”. “Busman’s Holiday” is volgens onze bescheiden mening een erg leuk en entertainend eerste plaatje van ‘Virginia And The Slims’ geworden. We Want More!

(valsam)