PEGGY JAMES – THE PARADE

Artiest info
 
facebook
Label: Happy Growl Records

De vorige twee albums van de Amerikaanse countryzangeres en songschrijfster Peggy James uit Milwaukee, Wisconsin waren telkens een zeer aangename verrassing voor ondergetekende en de cd’s “Nothing In Between” uit 2018 en “Paint Still Wet” uit 2020 zijn dan ook volkomen terecht in mijn private cd-collectie terecht gekomen om sindsdien nog regelmatig gedraaid en beluisterd te worden.

Die twee platen waren echter niet haar enige releases want we zijn nu met haar nieuwste cd “The Parade” al aan album nummer zes uit haar muzikale carrière toegekomen. In het licht van de interesse die hier door haar twee vorige albums werd opgewekt lag bij ons de lat der verwachtingen voor deze nieuwe plaat al meteen aan de hogere kant. We kunnen nu al zeggen dat de zes nieuwe nummers en de vijf heropgenomen en opnieuw gearrangeerde ‘oldies’ uit haar oudere repertoire op “The Parade” meer dan voldoen aan onze hoge verwachtingen.

De zes nieuwe songs werden door Peggy James geschreven tijdens de lange isolatieperiode ten gevolge van de coronapandemie. Het zijn echter geen nummers over het ellendige virus en zijn betreurenswaardige gevolgen maar eerder oprechte boodschappen van hoop en verlangen naar meer leuke en aangenamere tijden. Qua muziekstijl is ze voor deze nummers echter wel trouw gebleven aan het gebruikelijke genre dat Peggy James op haar vorige albums etaleerde: country en folk oftewel de betere Americana-muziek.

De openingstrack “I Go With Me” en het daaropvolgende “Willow” zijn dan ook echte countryballads die Peggy James voor “The Parade” heeft opgenomen. In de opnamestudio kreeg de op akoestische gitaar spelende zangeres daarbij de instrumentale bijstand van haar ‘long time partner-in-crime’ Jim Eannelli op akoestische en elektrische gitaren, basgitaar, keyboards en drums. Voor de drie nummers “I Go With Me”, “Indoor Cat” en “Crossroad Moment” levert Ana Vafai op viool extra bijstand en John Calarco drumt eveneens op drie tracks: “Willow”, “Hard Times” en countryrocker “Crossroad Moment”, de titeltrack van haar cd uit 2005.

De albumtiteltrack “The Parade” waarmee deze plaat mooi afsluit hoort u op de eerste audiovideo en de heerlijke tijdloze single “Guardian Angel” is beluisterbaar gesteld op de tweede video. Zullen we dan ook nog maar even een oplijsting geven van de andere songs op “The Parade” die bij ons als melodieuze oorwurmen zijn binnengedrongen: “Thousand Reasons”, “Best In Me”, “So Subtle” en het schitterend georkestreerde “Joan Of Arc” dat in 2010 voor het eerst op haar gelijknamig album stond. Het devies van Peggy James in de meeste liedjes op dit album luidt ‘geniet van het leven’ en ‘pluk de dag’ en met volle teugen genietend van haar mooie liedjes hebben we daar voortaan echt geen enkele moeite mee.

(valsam)