ANNA TIVEL – BLUE WORLD

Artiest info
Website
facebook

Anna Tivel is een Amerikaanse zangeres en songschrijfster van folk- en Americana-liedjes uit Portland, Oregon die begin vorig jaar de opnamestudio introk om negen hernieuwde versies in te zingen van vroegere zelfgecomponeerde liedjes die ze selecteerde uit haar vier vorige platen en ze opnam voor haar nieuwe album “Blue World”. Voor de meestal vrij sobere instrumentatie bij deze haast volledig uitgeklede liedjes kreeg ze in de studio bijstand van Galen Clark op piano en orgels en Micah Hummel op drums en percussie. Galen Clark nam naast Anna Tivel zelf ook een deel van de producerstaken op zich.

Kent u de muziek van andere vrouwelijke artiesten zoals Laura Viers of Anais Mitchell, dan zult u zeker ook kunnen genieten van de imtimistische liedjes van Anna Tivel op “Blue World”. Bij het beluisteren van deze plaat horen we soms gelijkenissen met werk van o.a. Lana Del Rey, Tori Amos, Regina Spektor en Norah Jones. Hoe die songs dan wel klinken kunnen we u laten beluisteren op de twee video’s die we voor deze recensie hebben bijgesloten.

Op de eerste video brengt zij de albumtiteltrack live en de tweede opname is een audiovideo van het liedje “One Thousand & One”. Deze twee nummers zijn eigenlijk representatief te noemen voor het hele album want ook andere liedjes zoals opener “Alleyway”, “Minneapolis”, “Illinois” en het enige echt nieuwe nummer “Two Dark Horses” worden heel minimalistisch en ingetogen gebracht met Anna Tivel die verantwoordelijk is voor het loepzuivere zingen van al deze songs. Ook de drie nog resterende tracks “Shadowland”, “Lilian & Martha” en “Riverside Hotel” gaan verder op het reeds van in het begin ingeslagen sfeervolle elan.

“Blue World” is het vijfde soloalbum van Anna Tivel die haar zangcarrière in 2012 begon in de groep ‘Anna And The Underbelly’ met het album “Brimstone Lullaby”. Daarna volgden vier echte soloplaten met “Before Machines” in 2014, “Heroes Waking Up” in 2016, “Small Believers” in 2017 en “The Question” in 2019. Met deze nieuwe plaat bewijst deze dame dat ze nog lang niet uitgeput is als het aankomt op het schrijven en vertolken van haar eigen folkliedjes voor een volgende album. Er zullen dus ongetwijfeld nog meerdere platen van deze Anna Tivel gaan verschijnen in de komende jaren.

(valsam)