GRACE MORRISON – DAUGHTER

Artiest info
Website
facebook

 

In 2017 debuteerde de Amerikaanse zangeres en songschrijfster Grace Morrison van het eiland Cape Cod in de staat Massachusetts met haar album “I’m The Apple” en twee jaartjes later verscheen haar tweede plaat “Reasons”. De traditie goed verderzettend was het dus in 2021 tijd om een derde plaat op te nemen en die schijf “Daughter” nemen we hier voor u wat nauwkeuriger onder de loep. Het muziekgenre waarin Grace Morrison opereert varieert van folk over Americana en roots tot country en in de vakpers kan ze rekenen op vergelijkingen met grote singer-songwriters zoals Lisa Loeb, Jewel, Joan Osborne en niemand minder dan de geweldige Natalie Merchant.

Als jonge zangeres mocht ze backing vocals doen voor Joey Molland van de groep ‘Badfinger’ en voor rockicoon Eddie Money. Op deze plaat “Daughter” is de als single uitgebrachte titeltrack een vlot in het gehoor liggend countryrockdeuntje dat u op de eerste video kunt beluisteren. Een opvallende instrumentalist op deze plaat is de legendarische pedal steelgitarist en dobrospeler Lloyd Maines die in het verleden op ontelbare countryplaten heeft meegespeeld.

Drummer Matthias Bossi speelde eerder mee op albums van o.a. ‘St. Vincent’, John Vanderslice en ‘The Tiger Lilies’ en ook albumproducer Jon Evans heeft een rijk muzikaal verleden door zijn werk voor o.a. Linda Perry, Tori Amos, Chris Cornell en Sarah McLachlan. Hij levert hier daarenboven ook mooi gitaarwerk af op enkele nummers van dit album.

Bij de mooiste liedjes uit dit album “Daughter” rekenen wij countrytearjerker “Lone Star” waarop Lloyd Maines op pedal steel excelleert, net als bij “Free” en het verhalende “Alice”. Verder houden wij ook van de akoestische ballads “Things You Already Know” en “The Edge Of I Am” of van het leuk swingende en catchy nummer “Small Town Lament” (zie lyrics video 2) en de samen met Lori McKenna gecomponeerde ballad “Just Loving You”. Grace Morrison speelt zelf op piano, akoestische en elektrische gitaar, banjo en synthesizer bij meerdere liedjes op dit album waarmee ze zich een definitieve plaats in de druk bezette wereld van folk- en countryartiesten zal weten te veroveren.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: GRACE MORRISON
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.