SANDY MCKNIGHT & FERNANDO PERDOMO – SAN FERNANDO BLAST!

Artiest info
Website
facebook
Label: 22 Records: The Label You Can’t Label

Sandy McKnight is een muzikant uit Lee, Massachusetts en eigenaar van het ‘22 Records’-platenlabel waarop hij ook zijn eigen albums uitbrengt. Hij is daarnaast ook de frontman van de akoestische popgroep ‘Sandy McKnight’s Pop-Clique’. In 2020 bracht hij de zes nummers tellende EP “San Fernando Beat” uit, een minialbum dat hij samen met Fernando Perdomo opnam. Dat is een 37-jarige producer, singer-songwriter en multi-instrumentalist uit Los Angeles. Die EP werd in de vakpers bejubeld en betiteld als één van de mooiste EP’s uit 2020.

In 2021 kwam het duo vervolgens op de proppen met een tweede EP die ze de titel “San Fernando Blitz” gaven en waarop opnieuw zes andere nummers van beiden te horen waren. Ze zijn blijkbaar nog lang niet uitgeboerd want nu hebben deze twee muzikanten voor een vervolgalbum gezorgd met de vijftien tracks tellende full-cd “San Fernando Blast!”, een plaat die nu al omschreven wordt als ‘nog veel beter’ dan de vorige EP’s.

Beoordeelt u dit misschien zelf aan de hand van de twee video’s bij deze recensie: eerst is er een audiovideo van het nummer “Heart In Your Hands” en daarna krijgt u ook nog een ‘lyrics video’ van de song “Adrienne”. Dat ze hun inspiratie hebben gehaald in de tijdloze ‘Beatlesque’ rock’n’roll-muziek van de jaren ’50 en ’60 en de surfrock zoals we die kennen van de ‘Beach Boys’ kunnen we op dit album o.a. horen in liedjes zoals “Pay It Any Mind”, het catchy “C’Mon C’Mon C’Mon” en “Under The Sun”, “Any Time Of Day” (lijkt we erg sterk op “Sloop John B” van ‘The Beach Boys’) en “Living On The West Side”.

Daarnaast zijn er ook wel enkele tragere melancholische liedjes terug te vinden op deze plaat zoals “Chloe’s Gone”, “Melody Ann”, “Facing The End Of The World” en slotnummer “Seven Words”. Maar in het algemeen kunnen we het album “San Fernando Blast!” een positieve ‘vibe’ toeschrijven omwille van de vele ‘feel good’-nummers die Sandy McKnight en Fernando Perdomo ervoor hebben opgenomen.

(valsam)