ABBY BRYANT & THE ECHOES – NOT YOUR LITTLE GIRL

Artiest info
Website
facebook

 

 

De Amerikaanse zangeres Abby Bryant en gitarist Bailey Faulkner waren nog kinderen toen ze al samen muziek speelden in Gastonia, North Carolina. Later gingen ze optreden en rondtrekken om zoveel mogelijk podia en luisterpubliek te bereiken. Dat dit vroeg of laat tot een plaatopname zou gaan leiden stond in de sterren geschreven. Nu is het dan ook zover: onder de groepsnaam ‘Abby Bryant & The Echoes’ brengen ze hun debuutalbum “Not Your Little Girl” op de markt met dertien liedjes die ze ook samen hebben gecomponeerd.

De muziek die Abby Bryant en ‘The Echoes’ zijnde Bailey Faulkner, toetsenist John Ginty, bassist Anthony Dorion en drummer Jeff Sipe maken valt onder de noemer ‘Southern Rock’ te catalogeren maar de invloeden vanuit de soulmuziek zijn in meerdere nummers toch ook duidelijk aanwezig. Abby Bryant was de dochter van een musicerende dominee en ze begon haar zangcarrière op heel prille leeftijd in de kerk van haar vader.

Maar ze ontdekte samen met Bailey Faulkner al snel dat er nog een heel andere muziekwereld voor hen open lag en de oprichting van hun eigen rockgroep lag dan ook voor de hand. De vele optredens die ze mochten doen in de regio zorgde voor tonnen ervaring en voor het totale afzweren van enige podiumangst. Hun voorbeelden uit de muziekwereld waren o.a. Bonnie Raitt en Etta James, naast rockzangeressen als Susan Tedeschi en Margo Price. Met hun songs en sound voor ogen begon het inmiddels na een omweg via Charlotte naar Asheville, North Carolina verhuisde duo naarstig aan het componeren van hun eigen nummers voor dit debuutalbum “Not Your Little Girl”.

Vooraleer aan de opname van deze plaat te beginnen werden de door hen geschreven liedjes aan een grondige kwaliteitstest onderworpen middels meerdere optredens. Met de albumtitelsong geeft Abby Bryant lik op stuk aan al die betweters die haar hebben afgeraden om een carrière in de muziek na te streven. Ook de moeilijke periode in haar jeugdige leven en toen ze haar thuis en familie verliet komen aan bod in enkele nummers op dit album zoals in de ‘break-up’-song “Tried” en ook in “When I’m Gone”, “Had To”, “Keep Moving” en de soulballads “Hold Me” en “Time Wasn’t On Our Side”.

Voor de plaatopname deden ‘Abby Bryant & The Echoes’ ook een beroep op het ‘Naughty Horns’- blazerstrio bestaande uit bariton- en altsaxofonist Nick Ellman, tenor saxofonist Ian Bowman en trompettist John Culbreth. Zij zorgen in enkele tracks zoals “When I’m Gone”, “Where Do I Go” en “Roll With Me” (zie 2e video) voor de van ‘Motown’ en ‘Stax’ gekende soulsound. In de titeltrack en in de songs “Had To”, “Love Crushed Blues” en “Tried” die live gezongen wordt op de eerste video betreedt zangeres Abby Bryant ook even het pad van de rootsy bluesmuziek en voor het liedje “Better Now” flirt ze even met catchy rockmuziek. “Not Your Little Girl” is een uitstekende debuutplaat vol variaties in de dertien nummers die ervoor werden opgenomen door ‘Abby Bryant & The Echoes’.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: ABBY BRYANT & THE ECHOES
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.