SEAN ROWE – THE DARKNESS DRESSED IN COLORED LIGHTS

Artiest info
Website
facebook

Van de nu 46-jarige Amerikaanse folkzanger en songschrijver Sean Rowe uit Troy, New York hebben we bij ‘Rootstime’ in het verleden zowat elke nieuwe cd gerecenseerd. Hij begon zijn muzikale carrière in 2003 als lid van het duo ‘Mudfunk’ waarvan in 2006 het album “Live At The Grind” is verschenen. Maar toen was hij al een tijdje actief bezig met zijn solocarrière die in 2004 het debuutalbum “27” opleverde. Vijf jaar later verscheen album nummer twee “Magic” dat in 2011 een re-release kende. Onze aandacht viel pas op Sean Rowe door het uitbrengen van zijn album “The Salesman And The Shark” in 2012 en ook de opvolgers “Madman” uit 2014 en “New Lore” uit 2017 konden vooral omwille van zijn geweldige diepe bariton- en basstem op onze volledige aandacht genieten.

Nu hebben we hier zijn zesde studioalbum en meest recente plaat “The Darkness Dressed In Colored Lights” toegestuurd gekregen en we durven hier al te stellen dat het meteen ook zijn mooiste album tot nu toe is geworden. Hij schreef zelf de teksten en de muziek van alle elf nummers op deze cd die met een serie topmuzikanten uit New York en omgeving in de ‘Hive’-studio in Eau Claire, Wisconsin werd opgenomen. Die instrumentalisten waren drummer-percussionist Shane Leonard, Jeremy Boetcher op basgitaar en Ben Lester op piano en pedal steel. Courtney Hartman zong backing vocals en speelde op elektrische gitaar. Chris Carey speelde op bas bij enkele tracks terwijl John DeHaven, Jeff Nania en Joel Yannuzzi met hun drietjes waar nodig voor het blazerswerk bij de songs zorgden.

In vergelijking met zijn vorige platen zijn deze tijdens de coronapandemie gecomponeerde liedjes veel meer uptempo, melodieuzer en optimistischer qua songteksten. Voor de eerste single uit dit album werd gekozen voor het sterk gezongen nummer “To Make It Real” waarin de albumtitel deel uitmaakt van de songtekst. Daarna volgt het liedje “Little Death” waarvan u de tekst kunt volgen op de tweede ‘lyrics video’ bij dit verhaal. In de ook al zeer mooie countryballad “I Won’t Run” met Ben Lester op pedal steel kunnen we het immense stembereik van Sean Rowe horen.

Andere zowel vocaal als instrumentaal indrukwekkende nummers zijn het emotionele “Married To The Lord”, het prachtige eerbetoon aan “Gabriel” en de sobere tracks “Tornado Head” en “Toast” waarmee de plaat wordt afgesloten. Het meest uptempo liedje op deze plaat is “Squid Tattoo” dat Sean Rowe live zingt op de eerste video en het ritme bij “Rabbit Hole” ligt eveneens wat hoger dan bij de andere tracks op “The Darkness Dressed In Colored Lights”, een heerlijke plaat die we hier graag warm willen aanbevelen bij alle fans van schitterende muziek en daar hoort u ongetwijfeld bij.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: SEAN ROWE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.