CAPTAIN NAYSAYER  - CAPTAIN NAYSAYER (EP)

Artiest info
Website
facebook - spotify

 

 

“A brand new 70's inspired rockband from Keerbergen and Sao Paolo…”

Captain Naysayer is voor 80% een opkomende vijfkoppige Belgische seventies geïnspireerde classic rockband, waarvan de toetsenist Tom, de jongste 22 is en uit Vlaams-Brabant komt en de bassist Bert, de oudste 40 is en uit Limburg komt. Arthur, de zanger die uit de miljoenenstad São Paulo in Brazilië  komt, is een beetje de vreemde eend in deze rock bijt, die in het voorbije jaar met een titelloze 6-track EP debuteerde, waardoor Covid-19 in de voorbije maanden gelukkig niet al hun enthousiaste plannen verbrodde. 

Is dit de band van vijf neezeggers of vonden ze geen andere naam, wie zal het zeggen? Hun debuut EP werd in de eerste helft van 2021 alsnog uitgebracht om de pijn van het gemiste toeren wat te verzachten. De rode lijn in de zes nummers op de tracklist, die hun invloeden verraden, is classic rock met herkenbare blues invloeden. Zo hoor je duidelijk wat van Led Zeppelin in “Black Silhouette”, de opener als Arthur uithaalt en van drummer John Bonham (1948-1980), in het korte drum intermezzo op “Voodoo Lovin’”. Verder niet alleen dampende rocksongs, maar ook rustige brouwsels als “Blue-Eyed Mask” en een uptempo einde. Het swingende “Living Again”, de eerste single die je ook op YouTube vindt, is een stoemp van (opnieuw) Deep Purple en Uriah Heep, bereid met een rockabilly sausje. De pluimen op de hoeden moeten in de finale gestoken worden op die van drummer Evert en bassist Bert, die manhaftig en zonder verloochenen de drive erin onderhouden. Daan zorgt er tussendoor voor dat zijn gitaar heel fuzzy, bijna stoner klinkt, terwijl op Arthur’s zang geen grens staat.

“Het debuut van Captain Naysayer is bluesy classic rock, die opnieuw de seventies met het elan van nu onder ons brengt. Om zeker niet “NAY” tegen te zeggen…” (ESC for Rootstime)

Eric Schuurmans

 

Album tracklist: 01. Black Silhoette – 02. Changes – 03. Voodoo Lovin’ – 04. I See Danger - 05. Blue-Eyed Mask – 06. Living Again | Music/Lyrics by: xx, w/ or as [noted] © 2021 | Album credits: Arthur (29 ♂ Elsene): vocs / Daan (33 ♂ Haacht): guitar / Evert (30 ♂ Keerbergen): drums / Tom (22 ♂ Keerbergen): keys / Bert (40 ♂ Beringen): bass

Discography CAPTAIN NAYSAYER: Captain Naysayer (EP,#6) [2021 |