LOVE BUBBLE – LOVE REVOLUTION

Artiest info
Website
facebook

 

De eerste gedachte die bij ons opkwam toen we de cd “Love Revolution” van het Amerikaanse trio ‘Love Bubble’ uit Asheville, North Carolina zagen was dat het om sixtiesmuziek uit de ‘flower power’-periode ging. En die eerste indruk blijkt na beluistering van de dertien nummers op het album nog niet zo heel ver verwijderd te zijn van onze oorspronkelijke veronderstelling.

Het in 2019 opgestarte trio ‘Love Bubble’ bestaat uit de twee zingende dames Paula Hanke en blueszangeres Peggy Ratusz die hun harmonieuze samenzang in deze band delen met Hank Bones, de songschrijver van dienst. Dat is althans toch zo voor de twaalf eerste poppy tracks op dit schijfje die hij componeerde want liedje nummer 13 is een swingend rockende coverversie van de wereldhit “I Got You Babe” uit het in 1965 uitgebrachte album “Look At Us” van popduo ‘Sonny & Cher’.

Ondanks het gegeven dat alle overige songs originele composities zijn hadden ze ook allemaal wel in het repertoire van datzelfde duo uit de sixties kunnen passen. Luister in dat verband eens naar de twee nummers op de bijgaande audiovideo’s: de naar het trio vernoemde openingstrack “Love Bubble” en albumafsluiter en titeltrack “Love Revolution”.

Muzikaal zien we in enkele songs ook wel gelijkenissen met het sixties-werk van ‘The Beatles’ en de Amerikaanse folkrockers ‘The Mamas & The Papas’ zoals in “A Little Bit Of Everything”, “Moonlight Swim”, “Guilty Pleasures” en het in een ultra slow-tempo gebrachte “Warm And Cozy” of het zachtjes voortkabbelende retroliedje “Honeymoon In June”.

Met het woord ‘liefde’ in zowel groepsnaam als albumtitel en als titel van twee songs op deze plaat mogen we van deze schijf een warm en zorgeloos album verwachten met muziek die al onze hedendaagse ‘besognes’ zal helpen te vergeten en dat is wat ons betreft toch echt wel welkom in de huidige stressvolle tijden.

(valsam)