BRANDON TESKEY – SCREAMING INTO THE VOID

Artiest info
Website
facebook

 

Brandon Teskey is een bluesrock spelende gitarist die op zijn albums blues en rock vermengt met invloeden uit de psychedelische rock- en de jazzmuziek. Hij werd geboren in Zuid-Californië maar verhuisde in 2003 naar de vallei rondom Phoenix, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Arizona waar hij talrijke optredens verzorgde en muziek en filosofie ging studeren aan de Arizona State University. Samen met collega-student Bruce Jensen formeerde hij zijn eerste rockgroep ‘Corium’ en pas in 2017 bracht Brandon Teskey met “The Chime” een geheel instrumentaal gitaarrockalbum uit als soloartiest.

Ook al in 2017 werd hij de oprichter van de bluesrockformatie ‘Until The Sun’ waarmee in 2019 het debuutalbum “Blackheart” werd uitgebracht, gevolgd door “Drowning In Blue” in 2021. Omdat de coronapandemie het onmogelijk maakte om nog optredens te doen met zijn band begon Brandon Teskey tijdens de lockdownperiode met het componeren van nieuwe nummers voor zijn tweede soloalbum “Screaming Into The Void” dat we hier wat meer in detail onder loep zullen nemen.

Drie van de twaalf nummers op deze plaat zijn coverversies, met name “Side Tracked” van Freddy King uit diens album “Let’s Hide Away And Dance Away With Freddy King” uit 1961, het uit 1945 stammende nummer “Autumn Leaves” dat later veelvuldig gecoverd werd door o.a. Nat King Cole, Frank Sinatra, Bob Dylan en Eric Clapton en de gitaartrack “Equinox”, een jazzstandard van John Coltrane uit 1960.

Het album “Screaming Into The Void” is grotendeels instrumentaal met Brandon Teskey solo op gitaar en in twee nummers ook als zanger, terwijl Jon Nadel op basgitaar en Chris Tex op drums spelen. Voor enkele tracks doken er ook gastmuzikanten op met ‘Until The Sun’-zangeres Alyssa Swartz als leadvocaliste in de bluesballad “To Not Go Blind” en in “Autumn Leaves”, Will Kyriazis op keyboards en Danny Markovitch op saxofoon in “Equinox”. Op de audiovideo’s bij deze recensie kunt u Brandon Teskey aan het werk horen op zijn elektrische bluesgitaar in de albumtiteltrack en op akoestische gitaar bij het reeds eerder vermelde nummer “Autumn Leaves”.

Zijn voorbeelden als gitaristen zijn o.a. B.B. King, Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan, Albert King en T-Bone Walker en qua muziekgenre keek hij van jongsafaan al op naar het werk van o.a. ‘Led Zeppelin’, ‘Jimi Hendrix en ‘Pink Floyd’. De vele fans van instrumentale bluesrockmuziek zullen hun hartje stevig kunnen ophalen aan dit tweede soloalbum “Screaming Into The Void” van gitarist Brandon Teskey.

(valsam)