RUSTY TINDER – ALCHEMY ROAD

Artiest info
Website
facebook
 

 

Rusty Tinder is een Amerikaanse singer-songwriter uit Los Angeles die amper zes jaar oud was toen hij zijn eerste pianolessen kreeg. De liefde voor muziek en voor het zwart en witte toetsen bevattende instrument kreeg hij als kind ingelepeld via zijn moeder en hij heeft die connectie met de muziek nadien nooit meer losgelaten. Hij begon wat later ook meer en meer te zingen en eigen liedjes te componeren die hij in allerlei bandjes ten gehore bracht, vaak toegespitst op jazz- en rockgroepen.

Vooraleer aan een solocarrière te beginnen speelde hij zo mee in de alt.countrygroep ‘Stranger Neighbor’ en gedurende acht jaar in de countryrockgroep ‘Von Cotton’.

In 2019 bracht Rusty Tinder zijn eerste soloplaat “Dear To You” uit met liedjes die over waargebeurde belevenissen in zijn persoonlijke leven handelden. De bekendste song uit die plaat was de single “Don’t Grow Old In Hollywood” (zie video). Daar komt nu een tweede album bij in de vorm van de twaalf songs tellende plaat “Alchemy Road”, vooral met door hem op piano gespeelde country- en folkrocknummers die hijzelf allemaal van teksten en muziek heeft voorzien. De instrumentalisten die hem daarbij in de studio heben begeleid zijn Mike Cionni op akoestische gitaar, Blake English op elektrische gitaar en mandoline, Greg Reeves op basgitaar en Paul Allen op drums.

“Alchemy Road” komt officieel op de platenmarkt tegen eind juli 2022 en we hebben tot op heden jammer genoeg nog geen video’s kunnen vinden van één of andere song die op dit album voorkomt. We kunnen u hier natuurlijk wel vertellen welke nummers na een intensieve beluistering van de plaat op onze goedkeuring kunnen rekenen. Vooreerst is dat de rockende openingstrack “Moonlit Kisses”, gevolgd doot de prachtige countrysong “Tulalah” en de knappe ballads “Remember Why You’re Here” en “Stay”. De albumtiteltrack “Alchemy Road” is een swingend nummer over de ups en downs die in het leven van iedereen opduiken met in de songtekst toch een positieve blik op de toekomst.

Heel mooi is de bijna 7 minuten durende pianoballad “On Top Of The World” en ook het akoestisch ingeleide “My Name” wordt zeer knap gezongen, net als het walsende “Let Me Be Found”. In de afsluitende song “Copper Penny Sun” bekritiseert Rusty Tinder de politieke en sociale mistoestanden in zijn thuisland Amerika waar de opwarming van de aarde ook nog zorgt voor ongeziene bosbranden die het leven van vele Amerikanen verwoesten. Dat wordt trouwens nog eens extra geïllustreerd door de hoestekening van de cd waarop een man zijn piano door het stromende water en helse vuur sleept zodat de muziek het enige resterende zal zijn in het verdere leven. Leuke tweede plaat, Rusty!

(valsam)