THE SIDEMEN – THE SIDEMEN

Artiest info
Website
facebook
 

 

Nick Justice kan terugblikken op een succesvolle solocarrière van meer dan 40 jaar als singer-songwriter van folk- en countryliedjes. Hij groeide op in de New Yorkse volkswijk ‘The Bronx’ maar werd op muzikaal vlak vooral aangetrokken door de muziekscène in Californië waar hij na een omzwerving in de jaren ’90 via Seattle, Washington uiteindelijk in 2000 in Los Angeles terecht is gekomen. Sinds 2015 bracht hij vier soloplaten uit met het album “Rope The Wind” als meest recente realisatie in april 2021.

Feter Martin Homer was gedurende meerdere decennia actief als bluesgitarist, eerst in allerlei groepjes uit de Amerikaanse staat Michigan en daarna in bands uit de staat Californië waar hij ook in Los Angeles ging wonen. Ook hij besloot twee jaar geleden om het eens te wagen als soloartiest en bracht daarom zijn titelloze debuutalbum uit met negen door hemzelf gezongen blues- en folksongs op de markt.

U zal zich misschien wel afvragen waarom we hier deze twee carrièreoverzichten van Nick Justice en Feter Martin Homer hebben gegeven. Welnu, beide muzikanten hebben onlangs besloten om hun muzikale talenten te combineren door een duo te vormen dat zich ‘The SideMen” noemt. Met die groepsnaam als albumtitel brengen ze nu hun debuutplaat uit met daarop tien nummers die ze samen of elk individueel hebben gecomponeerd. Twee van die tien tracks hebben we hier voor u bijgevoegd ter kennismaking met ‘The SideMen’: eerst is er de door Feter geschreven song “This Storm Shall Pass Away”, gevolgd door een live gespeelde uitvoering van het nummer “(Who’s Gonna) Meet The Train” dat geschreven werd door Nick.

De muziekgenres die beide muzikale veteranen op dit album frequenteren horen thuis in de wereld van country, folk en Americana. Nick Justice speelde voor de opname van deze plaat op akoestische en elektrische gitaren, mandoline en mondharmonica en Feter Martin Homer speelde op leadgitaar en banjo. Verder zijn er instrumentale bijdragen van Gabe Witcher op viool, Alan Deremo op contrabas en album co-producer Richard Bredice op orgel bij de door Feter gecomponeerde ballad “Arise”.

Begonnen wordt er op dit album echter met twee folksongs: “Come Dance With Me” en “This Storm Shall Pass Away”. De dansschoenen mogen daarna worden aangetrokken voor de eerste twee songs die beiden samen hebben gecomponeerd, zijnde het walsje “Lady Of The Roses” en het door mandolineklanken ingeleide bluegrassliedje “Light As An Angel”. “Let’s Get Out Of Here” is dan weer een song die al zittend rond het oplaaiende kampvuur het best tot zijn recht kan komen. Ter afsluiting van dit leuke eerste album van ‘The SideMen’ krijgen we nog twee laid back gebrachte liedjes: het door Nick geschreven nummer “Secret Soul” en Feter’s nostalgische compositie “Virginia”.

(valsam)