REMY DE LAROQUE – STAR CODE

Artiest info
Website
facebook
 

Uit zijn naam kunnen we de Franse herkomst wel vermoeden van Remy de Laroque maar hij heeft sinds meerdere decennia ‘la douce France’ en haar hoofdstad Parijs verlaten om zich in Amerika te gaan vestigen in de New Yorkse metropool van Brooklyn. In 1999 lanceerde hij van daaruit zijn debuutalbum “1000 Lives”. Inmiddels is hij al toegekomen aan de release van zijn vijfde studioplaat “Star Code”, de opvolger van zijn recent uitgebrachte gelijknamige EP met vier nummers die nu ook op de twaalf tracks tellende full-cd een plaatsje hebben gekregen.

Zijn muziek situeert zich in de pop- en rockstijl met vleugjes wereldmuziek in de orkestratie zoals uzelf kunt horen in de twee audiovideo’s bij deze recensie: eerst de albumopeningstrack “Bee Dreaming” en daarna de poppy rocksong “Always Shine”. Andere tracks van deze cd die ook op de EP staan zijn het dromerige “One Way To Saigon” dat de nieuwe single is geworden en het mooie melodieuze nummer “Ballerinas Shadows”.

Remy de Laroque is een singer-songwriter en multi-instrumentalist die niet wil horen dat zijn nieuwe plaat een Covid 19-pandemiealbum wordt genoemd, hoewel de meeste nummers op deze plaat toch wel in die twee jaar durende periode werden gecreëerd. “Roucoule (Les Oiseaux Dans Le Nid)”, één van de twaalf songs op “Star Code” wordt door Remy de Laroque in de Franse taal gezongen. Maar voor het overige blijft hij zijn verhalen in de Engelse taal vertellen in nummers als de albumtiteltrack “Star Code”, het intieme “Breadcrumbs” en het aan de sound van Paul Simon herinnerende “Razor Light Vision” en “Wind Whisperer”. Als afsluiter van dit album laat hij ons nog even horen dat hij ook een begenadigde zanger is in het vocaal ijzersterke “A Sacred Verse” waarbij we op zalige wijze kunnen wegdromen.

(valsam)