JAY BYRD – AT HOME AGAIN

Artiest info
Website
facebook
Label: Wriad Recordings
Info: Hemifran

Het was oktober 2011 toen we hier mochten kennismaken met de Amerikaanse singer-songwriter Jason (Jay) Byrd door middel van de vijf tracks tellende solo-EP “Waste / Hoping” die hij toen op de markt heeft gebracht. Sindsdien bleef het voor ons stil rond deze muzikant uit Washington DC. Nu verschijnt er van hem echter een volwaardig studioalbum met als titel “At Home Again”.

Jay Byrd speelde vele jaren als gitarist mee in de bluesrockgroep ‘The Groov’ waar hij ook de zangpartijen voor zijn rekening nam en de meeste nummers schreef. Sinds 1996 sloot hij aan bij de groep ‘Wavy Train’ die destijds uitsluitend covers speelde van de legendarische formatie ‘Grateful Dead’ maar nadien ook eigen door Jay gecomponeerde popsongs begon te brengen.

In 2001 verhuisde hij naar Washington DC waar hij de frontman werd van de groep ‘South Rail’ waarmee drie EP’s en drie full-cd’s werden uitgebracht: “South Rail” in 2012, het door Don Was geproducete “Stars” in 2014 en “Take The Wheel” uit 2018. Jay Byrd begon hij zich meer en meer toe te leggen op het schrijven van muziek in het Americana-genre en op het soloalbum “At Home Again” presenteert Jay Byrd nu tien zelfgecomponeerde songs.

Zelf speelt hij op de meest gehoorde instrumenten zoals de gitaren, bas, mandoline en orgel bij verschillende nummers maar er is eveneens een instrumentale bijdrage van Kerry Brooks op basgitaar bij vier tracks, van Chad Barger op keyboards en van Tim Haney op drums. De vrouwelijke harmony vocals worden verzorgd door Becky Warren op het nummer “Days Roll By” en Piano Pace bij de melancholische ballad “Losers Like Me”.

De eerste song op deze plaat is het op werk van Jackson Browne lijkende nummer “Daydream Daze”, gevolgd door de albumtiteltrack “At Home Again” dat meteen voor ons ook het mooiste nummer op dit album vormt. Uit het resterende aanbod selecteerden we als aanbevelenswaardig voor een herhaalde beluistering naast de reeds vermelde tracks ook nog het akoestisch gebrachte “Anna Lynn”, de knap georkestreerde ballads “Nobody Knows (Who You Are)” en “Dreaming My Life Away” en de eveneens Jackson Browne-achtige song “Have Mercy”.

(valsam)
“Washinton DC-artist Jay Byrd has released a ten songs containing solo record called ‘At Home Again’. In a mix of folk, country and Americana tracks we can enjoy excellently orchestrated self-penned songs that he is singing with a great warm voice that is reminiscent of artists like Van Morrison and Jackson Browne.“ – www.rootstime.be


10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: JAY BYRD
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.