ALEX LOPEZ – NASTY CRIME

Artiest info
Website
facebook
label: Maremill Music and Records
Info: Blind Raccoon

 

“Solidifing his position as blues rock force…”

Alex Lopez, een singer-songwriter en gitarist is geboren in Cleveland (Ohio), het epicentrum van de R&R. Als tiener, beïnvloed door Jimi Hendrix, Jimmy Page en Eric Clapton, speelde hij op keyboards in lokale bandjes als Midnight Voyager en Sahara. Voor zijn studies verhuisde hij naar Florida. Hij bleef er optreden in lokale bands tot Sahara ook naar Florida verhuisde. Met enkele eigen nummers was hun succes eerder “bescheiden” te noemen. Na enkele jaren zanger/gitarist te zijn geweest in de populaire rockband Reminiscion ging hij solo verder.

Om zijn familie te helpen, stopte Alex met optreden. Tijdens deze periode was hij vooral bezig met blues muziek, bestudeerde hij de gitaarstijl van BB King, Albert Collins en Buddy Guy en schreef hij vele songs. Na ‘Back Bedroom Blues’, zijn studio debuut in 2013 en na ‘Rising Up’ (2021), is ‘Nasty Crime’ de opvolger en al zijn zesde studio album.   

‘Nasty Crime’ werd opgenomen in het midden van de pandemie met zijn vertrouwde bandleden: Kenny Hoye (keys), bassist Steve Roberts en achter de drums, Kana Leimbach. De 11 nummers zijn eigen blues/rock composities en bevestigen zijn status als blues/rock muzikant. De opener “World on Fire” is een stevige blues rocker met een boodschap: “”When you follow the news it really seems that the world is on fire…”. “Just Wait” blijft rocken en is een verzoek om verzoening, op “I Don’t Care” gaat Lopez vocaal erg hoog en op “When the Sun Goes Down” krijgt hij zowaar wat crooner allures. Lopez is dan erg hoopvol voor de toekomst op “See the Light”, is erg romantisch op de ballade “The First Time” en gooit dan het roer om op de titelsong. “Nasty Crime” is een nummer met snedige gitaar tussenkomsten, het funky “Holy Woman” zet de sterkte van de vrouwen in de kijker en “No Way” voelt dramatisch aan terwijl “Hooked” het zeker doet tijdens een wandeling en waanneer je swingen mag. Met het geniepige en bluesy “That’s Alright” sluit Lopez daarna af.

“Alex Lopez keeps on rocking the blues on ‘Nasty Crime’…” (ESC for Rootstime)

Eric Schuurmans

Releasedatum: 12/08/22

 

‘NASTY CRIME’: Tracklist:01. World on Fire – 02. Just Wait – 03. I Don’t Care – 04. When the Suns Go Down – 05. See the Light – 06. The First Time – 07. Nasty Crime – 08. Holy Woman – 09. No Way – 10. Hooked – 11. That’s Alright | Music/Lyrics by: Alex Lopez | Produced by: Alex Lopez& George Harris | Credits: Alex Lopez: vocs, guitar / Kenny Hoye: keys / Steve Roberts: bass / Kana Leimbach: drums

Discography ALEX LOPEZ: Nasty Crime [2022] | Rising Up [2021] | Yours Truly, Me… [2019] | Slowdown [2017] | Is It a Lie [2015] | Back Bedroom Blues [2013] |