B4 – HIGHWAY

Artiest info
Website
facebook
 

 

“It’s finally here after a long wait…”

Bart Cocquyt, een Gentenaar die in Limburg belandde, is al zowat zijn leven lang met muziek bezig. Mr. B-Blue nam eind 2021 de beslissing en maakte na jaren van twijfel, met het opnemen en uitbrengen van ‘Highway’ zijn droom waar. Bart (zang, gitaar) trok daarvoor naar 7013 Records in Ford Worth (Texas), waar hij met producer James Hinkle, ingenieur Grant Jackson Wilborn (tracking & mixing), Lee Allen (bas) en Jon Mosig (drums) zes nummers opnam. Vier ervan schreef hij zelf en twee, de opener en de afsluiter, zijn in B-stijl herwerkte covers.

Filip Casteels (El Fish) schreef “Looking 4U”. Het is door het gebonk van Mosig op de drums een aanstekelige opener, met uitstekende zang van Cocquyt die Garry Grammer op harmonica in zijn nek voelt blazen. Grammer werkte ook mee aan de titelsong, het eerste van de vier eigen nummers. Na de lange intro waaraan Grammer en gastpianist Ryan Tharp ook meewerkten is er een tempowijziging, waarbij Danny Ross vanachter zijn piano aan het touw trekt en er een uptempo boogiewoogie nummer van maakt, terwijl Cocquyt met de blik strak vooruit, rustig over zijn rit op de snelweg vertelt. Op “Stuck in Texas” wordt de groove zwaarder en maakt Tone Somer met zijn gitaar solo heel wat indruk, “Hugh” is het welgekomen rustige instrumentale intermezzo met heerlijke steel gitaar van Ryan Tharp en op “Rock Me” imponeert Tharp op slide gitaar. De frontman van The Flip Tops, Nick Moss schreef de afsluiter, “No Hide Nor Hair”. Het is de shuffle die op deze debuut EP nog ontbrak.

“Bart Cocquyt maakt met B4 en zijn debuut ‘Highway’ al heel wat indruk, een vervolg dringt zich daarom op…” (ESC for Rootstime)

Eric Schuurmans

Album tracklist: 01. Looking 4U [Filip Casteels] – 02. Highway – 03. Stuck in Texas – 04. Hugh – 05. Rock Me – 06. No Hide Nor Hair [Nick Moss] | Music/Lyrics by: Bart Cocquyt, or as [noted: 1,6] | Produced: James Hinkle | Album credits: Bart Cocquyt:  vocs, e guitar / Lee Allen: bass / Jon Mosig: drums & Tone Sommer: e guitar (3,6) / Ryan Tharp: e guitar slide/steel (2,4-6) / Danny Ross: piano, Hammond (1-4,6) / Garry Grammer: harmonica (1,2)

Discography B4: Highway (Session) (EP, 6#) [2022] |