MATT SIMONS – IDENTITY CRISIS

Artiest info
Website
facebook
Label: PIAS Recordings

De 35-jarige Amerikaanse popmuzikant Matt Simons uit Los Angeles bracht in 2010 de EP “Living Proof” uit die hem meteen in de spotlights bracht en hem daarna toeliet om drie volwaardige albums op te nemen met debuutplaat “Pieces” uit 2012, “Catch And Release” uit 2014 en “After The Landslide” uit 2019 waarvan tesamen ettelijke miljoenen exemplaren werden verkocht en waarvan meer dan 50 miljoen streams werden genoteerd.

Als tiener leerde hij eerst op saxofoon spelen wat al snel opgevolgd werd door andere instrumenten zoals piano, keyboards, klarinet en gitaar. Door het gegeven dat hij diverse instrumenten wist te bespelen kon hij de door hem gecomponeerde nummers bijna volledig eigenhandig inspelen in de opnamestudio. Zijn eerste full-cd “Pieces” bevatte de single “Gone” en het nummer “With You” dat vooral in Nederland ontzettend populair werd als themanummer bij de veelbekeken soapserie ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’.

De song “Catch And Release” uit het gelijknamige album werd daarna een echte wereldhit voor deze in Palo Alto, Californië geboren en opgegroeide muzikant. Het leverde Matt Simons gouden platen op in Noorwegen, Portugal, Frankrijk, Canada, Zuid-Afrika en Oostenrijk en platina in België, Italië, Duitsland, Nederland, Ierland, Spanje, Zweden en Zwitserland. Vanzelfsprekend krijgt een artiest dan ‘carte blanche’ van de platenmaatschappij die de jackpot met hem meent te hebben gewonnen. De in 2019 uitgebrachte plaat “After The Landslide” was echter niet zo succesvol, mede door het gegeven dat de promotie ondermaats is gebleven door de twee jaar durende lockdownperiode wegens corona.

Met die onaangename periode nu wellicht achter de rug komt platenlabel ‘PIAS’ nu met het album “Identity Crisis”, de vierde full-cd van Matt Simons. Daarop staan negen nummers in de onmiskenbare ‘Matt Simons’-stijl en één heel knappe lo-fi gebrachte coverversie van de song “The Boxer”, de superhit van ‘Simon & Garfunkel’ uit hun succesalbum “Bridge Over Troubled Water” van 1969.

Qua hitgevoeligheid doen de nummers van Matt Simons ons wel eens denken aan de catchy songs van onze Belgische singer-songwriter ‘Milow’, een artiest waarmee hij in 2018 de hitsong “Lay Your Worry Down” heeft uitgebracht. Op dit nieuwe album is die eretitel van ‘super catchy stuff’ weggelegd voor de tracks “Self Control” en “In Case You Missed It” dat als zesde song uit deze plaat op single werd uitgebracht.

Voor de twee video’s die u bij deze recensie kan vinden hebben we echter twee andere songs uit deze plaat weerhouden met eerst de albumtiteltrack “Identity Crisis” die gevolgd wordt door het lekker meezingbare “Better Tomorrow” dat als tweede single na de song “Cold” op de markt werd gebracht. Andere leuke dansbare liedjes uit deze plaat zijn “Too Much” en “Always Have My Love”. Matt Simons is wat ons betreft helemaal terug op zijn plaats in de spotlights met deze vierde cd “Identity Crisis”.

(valsam)