FAMILY SHILOH – AT THE COLD COPPER RANCH

Artiest info
Website
facebook
Label: C-Side Records

Ganse families die zich op het creëren, opnemen en brengen van muziek storten komen niet zo frequent voor. Naast in het verleden optredende broederbands als ‘The Bee Gees’, ‘Hanson’, ‘The Jacksons’ en ‘The Osmonds’ moeten we al diep gaan graven om nog andere groepen te vinden met meerdere familieleden op het podium, misschien met enkel ‘The Kelly Family’ als uitzondering.

Daar komt nu echter een andere groep bij met “Family Shiloh” uit Austin, Texas die begon op te treden in 1997 en die is samengesteld uit het echtpaar Colby Pennington en Kimberly (Delarosa) Pennington en hun 20-jarige zoon Jonah en vier dochters Chloe (18), Adeline (16), Patience (13) en Amelie (11), met daarnaast ook nog Colby’s broer Brent Pennington waarmee hij al samen optrad op 12-jarige leeftijd en die momenteel op basgitaar meespeelt bij ‘Family Shiloh’.

Tot vorig jaar had de ‘Family Shiloh’ drie albums opgenomen met eigen composities waarbij ze intussen allemaal voor het schrijven van één of meerdere nummers tekenden. Nu komt er met album nummer vier “Family Shiloh At The Cold Copper Ranch” een opvolger voor hun in 2020 uitgebrachte album “Really Goning Places”. Drie van de vijftien tracks op de nieuwe plaat hebben we bijgevoegd op de video’s bij deze recensie ter kennismaking met deze uitzonderlijke groep. Het zijn audio-video’s van het harmonieus samen gezongen openingsthema “Cold Copper Theme” en van countryrocker “Dunn Lucky Dice” en een officiële video van de ballad “Come With Me” die door dochter Chloe Pennington werd geschreven en gezongen.

Dit album werd opgenomen op de ‘Cold Copper Cattle Company’-ranch waar Mike en zijn vrouw Kali Smith met hun twee dochters Sam en Jacee zorg dragen voor een kudde ‘Texas Longhorn’-koeien, het rundveeras dat aan einde van de negentiende eeuw door cowboys langs lange trails vanuit Texas naar het noordoosten werd gedreven om daar te verkopen als slachtvee. Deze ‘Smith’-familie wordt vermeld als ‘executive producers’ van deze plaat die in realiteit door Steve Chadie en Billy Horton werd geproducet en die werd opgenomen in twee Texaanse studio’s: de ‘Arlyn Studios’ in Austin en ‘Fort Horton’ in Wyldwood, de thuishaven van de op dit album meespelende contrabassist Billy Horton.

Als we tot slot nog even enkele titels van onze favoriete songs op deze plaat mogen meegeven, dan vermelden we graag de ballads “In Lieu Of You”, “Burnet County Backroads” en “The Last Herd” en de meer uptempo gebrachte countryrocksongs “Look At All Them Cows”, “Sunshine Soul” en “A Thing I Do”. Afgaand op deze titels zult u intussen ook wel al achterhaald hebben dat de liedjesteksten telkens iets vertellen over het gebeuren op de ranch waar deze songs werden opgenomen.

(valsam)